A luat 10 la Bac fără nici o oră de meditaţii


    Georgiana a absolvit cu brio Colegiul Naţional «Ecaterina  Teodoroiu» din Târgu-Jiu, unde nici un elev n-a picat examenul
Georgiana a absolvit cu brio Colegiul Naţional «Ecaterina Teodoroiu» din Târgu-Jiu, unde nici un elev n-a picat examenul

Georgiana Dumbravă are 18 ani şi ştie exact ce vrea să facă în viaţă!  Aşa a făcut şi pentru examenul de Bacalaureat. A învăţat singură, fără nici o oră de meditaţie şi a obţinut zece pe linie. De altfel, liceul ei e fruntaş. Toţi elevii Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu au trecut Bacul.

Spre mândria elevilor şi profesorilor, Colegiul Naţional “Ecaterina Teodoroiu”(CNET) din Târgu-Jiu este unul dintre cele 42 de licee din ţară unde promovabilitatea la Bacalaureat a fost de 100%. Mai mult, o elevă de la acest liceu, Georgiana Amelia Dumbravă (18 ani) a luat 10 pe linie. „Probele au fost destul de accesibile, mi s-au părut de dificultate medie, s-au putut rezolva rapid. Consider că dacă nu m-aş fi pregătit în cei patru ani pentru lecţiile de la clasă ar fi fost mult mai greu acum”, spune tânăra. Ea ne-a dezvăluit şi secretul ei: „M-am pregătit individual acasă. Nu am fost la meditaţii pentru Bacalaureat. Chimia organică a fost materia la care m-am simţit cel mai bine pregătită, am participat şi la o Olimpiadă Naţională. Mă pasionează. Mă aşteptam la Matematică şi la Chimie să iau note mari, dar la Română surpriza a fost foarte mare. Sincer, chiar nu mă aşteptam. Cred că originalitatea a fost ceea ce i-a determinat pe corectori să aprecieze la modul ăsta lucrarea. Mi-a plăcut mult să citesc şi asta mi-a dezvoltat limbajul”, ne-a povestit Georgiana, fata de nota 10. “Aş vrea să fiu cercetător în neurologie şi voi da la Facultatea de Medicină. Acesta este domeniul care mă atrage cel mai mult în momentul de faţă”, se destăinuie eleva din Târgu-Jiu. La Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu-Jiu, nu numai că nici un elev nu a picat Bac-ul, dar 80% dintre absolvenţi au promovat cu note de peste 9.00.

Click! spune

Bucurie mare  la colegiul  din judeţul Gorj
Bucurie mare la colegiul din judeţul Gorj

Elevii care au obţinut media 10 la Bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern. Vor primi bani pentru rezultatele extraordinare pe care le-au obţinut. Anul trecut fiecare dintre cei 102 elevi din ţară care au obţinut media zece la Bacalaureat a primit din partea Guvernului suma de 3.000 de lei, iar cei 225 de elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională au primit suma de 2.000 de lei fiecare.

La liceul ăsta nimeni n-a trecut Bac-ul de 3 ani

Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna”, din comuna Botoroaga,  codaş în judeţul Teleorman
Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna”, din comuna Botoroaga, codaş în judeţul Teleorman

Eşec total şi în acest an la Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” din comuna Botoroaga, judeţul Teleorman. Din 29 de absolvenţi, 21 s-au înscris la Bac. Toţi au trecut de probele de competenţe şi s-au ales cu diplomă de tehnician prelucrări mecanice. Însă, subiectele la probele scrise au fost date doar de doi candidaţi care au şi picat. Promovabilitatea a fost 0% şi în acest an.

În ultimii trei ani, un singur absolvent a promovat examenul, în 2013. Liceul a fost Şcoală de Arte şi Meserii, până în 2012, şi era destinată copiilor care să înveţe strungărie sau mecanică, dar cineva a decis ca unitatea şcolară să devină liceu. “Copiii care vin aici la clasa a IX-a sunt cei care iau sub 5.00 la Evaluarea naţională, au medii de admitere la liceu între 2 şi 4. Sunt copii care rămân la ţară. Nu pot fi recuperaţi. Poate doar câţiva dintre ei”, a explicat directorul Gabriel Maxim, citat de teleorman24.ro. Majoritatea elevilor provin din familii pentru care munca câmpului şi ajutoarele sociale sunt singurele surse de venit. “Sunt copii din familii dezorganizate, cu părinţi plecaţi în străinătate. Chiar şi părinţii care sunt aici cu copiii au un dezinteres total faţă de învăţătură. Trăiesc din munca câmpului, preferă să îi trimită cu vaca”, explică directorul Gabriel Maxim, citat de aceeaşi sursă. “Cu certificatul de competenţă profesională sunt acceptaţi în întreprinderi sau fabrici. Sunt cu gândul la muncă să câştige un ban. Ne fac cu mâna din autobuzele care pleacă în Spania”, a mai spus directorul Maxim. În total, în acest liceu învaţă 110 elevi. Judeţul Teleorman a avut 42,73% promovabilitate la Bac, printre cele mai scăzute din ţară.

Gabriel Maxim
Gabriel Maxim

"Copiii din comuna Botoroaga nu visează să termine o facultate, ci să-şi găsească de lucru", a declarat Gabriel Maxim, directorul liceului.

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
foto1 jpg
mihai voropchievici 1 jpeg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (10) jpg
Alina jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (4) jpg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
foto1 jpg
Alina jpeg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
caini 3 jpg