A murit actorul român care spunea: „Dacă aș fi un verb, aș fi verbul a iubi”

Ultima actualizare:

Lumea teatrului este mai săracă. Actorul Constantin Cojocaru a murit sâmbătă, 13 aprilie, la vârsta de 78 de ani, a anunțat Teatru Odeon din București unde actorul a lucrat ca actor din 1975. A colaborat cu regizori importanți. La unul din ultimele lui interviuri, actorul  Constantin Cojocaru spunea „dacă aș fi un verb, aș fi verbul a iubi!”.  Teatrul a transmis „Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot”   

„Dacă-aș fi o stare...”

Actorul Constantin Cojocaru a murit sâmbătă, 13 aprilie / Sursă foto: arhivă personală
Actorul Constantin Cojocaru a murit sâmbătă, 13 aprilie / Sursă foto: arhivă personală

„Teatrul Odeon anunţă cu mare durere că astăzi, 13 aprilie 2024, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiţi actori – Constantin Cojocaru”, a transmis instituția pe Facebook.

„Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii Dialoguri teatrale @Odeon difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani: „Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi... ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil. Dacă aş fi o stare... starea de drag. Dacă aş fi un verb... aș fi verbul a iubi!”. Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot”, se anunţă în postarea Teatrului Odeon pe pagina de Facebook.

Și reprezentanții Teatrului Tineretului din Piatra Neamț au transmis un mesaj după anunțul decesului marelui actor.

„Cu durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a actorului Constantin Cojocaru, unul dintre cei mai importanți artiști din istoria Teatrului Tineretului! Drum lin printre stele!”, este postarea Teatrului din Piatra Neamț.

Cine a fost Constantin Cojocaru

Constantin Cojocaru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar 1975 la Odeon.

A colaborat cu mai multe teatre din București și din țară. La Teatrul Odeon a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim.

Dintre ultimele sale roluri: cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
foame furculita apetit shutterstock
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net