A murit Doru Viorel Ursu. Pe 1 Martie își serbase ziua de naștere

Ultima actualizare:

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, judecător militar şi autor al câtorva cărţi, a murit, duminică, 14 aprilie, la vârsta de 71 de ani. Familia a transmis un comunicat de presă în care a anunțat trista veste. Doru Viorel Ursu, o figură emblematică a vieții politice și juridice din România a jucat un rol esenţial în reformarea sistemului de justiţie din România post-comunistă.

Pe 1 martie a împlinit 71 de ani

Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, a murit pe 14 aprilie la vârsta de 71 de ani
Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne, a murit pe 14 aprilie la vârsta de 71 de ani

Într-un comunicat transmis de familie în dimineaţa zilei de 14 aprilie se arată:

„Cu profundă tristeţe anunţăm trecerea la cele veşnice a domnului Doru Viorel Ursu, o figură marcantă a vieţii politice şi juridice româneşti.

Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta Turnu Severin pe 1 martie 1953. A absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1976 şi a activat ulterior ca procuror la Procuratura Sectorului 2.

Cariera sa a cunoscut o ascensiune remarcabilă, fiind numit ministru de Interne în Guvernului Petre Roman în perioada 1990-1991. A jucat un rol esenţial în reformarea sistemului de justiţie din România post-comunistă, a contribuit la consolidarea statului de drept şi la respectarea drepturilor omului”.

În încheierea comunicatului se arată:

„Doru Viorel Ursu a fost un om de o onestitate impecabilă, un patriot convins și un luptător pentru democrație. Moartea sa reprezintă o pierdere majoră pentru România și pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. Familia îndurerată va anunța locul de depunere, data înhumării și roagă opinia publică să manifeste discreție cu privire la acest trist eveniment”.

A înființat Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Doru Viorel Ursu este autorul a numeroase carti, printre care „Colivia cu ciori vopsite”, „Sange si carne de om”, „Ministru de interne: Radiografia unei lovituri de stat”, „Ministru de interne: Început de sfârșit”, „Sah mat la România”, „Tara ultimului soldat” si “Umbre”. 

Doru Viorel Ursu a fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), ministru de interne al României în perioada 16 iunie 1990 - 16 octombrie 1991, în Guvernul Petre Roman și deputat în legislatura 1992-1996, ales în județul Argeș, din partea PD.

În mai 1990 a primit dosarul lui Nicu Ceaușescu, ca președinte al Tribunalului Militar.

De numele lui se leagă înființarea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, înființarea Liceelor de Poliție „Neagoe Basarab” și „Constantin Brâncoveanu” și reînființarea Jandarmeriei Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
sofer cu polita rca jpeg
canicula jpg
litoral jpg
Gripa debutează brusc cu febră, dureri de cap și stare generală de rău jpeg
televizor telecomanda poza poza d8abfe9070 jpg
8 iunie 1922 primul meci tricolori jpg
medic masca covid shutter 1683323431 jpeg
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net