A pictat o horă pe locomotivă VIDEO

image
Locomotiva Hora a fost expusă ieri în Gara de Nord, din Bucureşti, după care a plecat spre LitoralFoto: David Muntean

E colorată, pictată cu motive naţionale şi va bate ţara-n lung şi-n lat. Vorbim despre singura locomotivă CFR din ţară care de ieri a pornit pe traseu cu hora vopsită pe ea.

Locomotiva Hora, aşa a fost botezată de Carmen Nistor (42 de ani). Nimeni altul decât artistul care a muncit timp de 65 de ore ca din Depoul CFR Bucureşti să iasă o adevărată operă de artă, în loc de o bătrână maşină pe şine care trage după ea câteva vagoane.

image
Carmen Nistor este artist vizual şi a reuşit să termine originala lucrare în 65 de ore

Pictoriţa a avut nevoie de o pensulă şi de patru litri de vopsea auto de la Policolor, pentru ca din mâna ei să iasă ceva nemaiîntâlnit. “Ideea care m-a ghidat a fost legată de tradiţii, de simboluri româneşti, de elemente pe care le putem recunoaşte uşor din fuga trenului. Locomotiva a fost împodobită cu motive tradiţionale stilizate şi face o legătură frumoasă între zonele istorice ale ţării şi porturile tradiţionale ţărăneşti. Este o horă a costumelor populare din toate zonele României”, ne-a explicat Carmen, care a fost inclusă în proiectul Moving Art, gândit de Policolor şi CFR.

Interesanta locomotivă a pornit, miercuri (1 iulie), la drum din Gara de Nord şi poate fi văzută pe ruta Bucureşti-Constanţa, până la 15 septembrie. Apoi va fi trimisă spre alte destinaţii. Călătorii au fost încântaţi să o admire. În special copiii, care au privit-o lung şi chiar au pus mâna pe ea. Până la finele anului, tot în acest proiect vor fi pictate şi vapoarele aflate la intrare în Constanţa, dar şi 180 de case din satul Ciocăneşti.

image
Radu a venit împreună cu bunica să admire locomotiva cu motive naţionale. Avea cu el un tren de jucărie
Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
2 alexandru arsinel jpg jpeg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (9) JPG
Stoichita
image
image
image
image
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
sorin cimpeanu campeanu
Radu Mirică s-a sinucis
elevi scoala inquam jpeg
BeFunky collage (13) jpg
cub regina elisabeta doliu (1) png