Acesta este colierul găsit în bagajul lui Adriean Videanu de vameșii germani. Are diamante și smaralde

Ultima actualizare:

Pe 30 septembrie, Adriean Videanu și soția sa au fost opriți zilele trecute pe aeroportul din Munchen cu bijuterii în valoare de 650.000 de euro. Erau într-o escală pe drumul din Elveția spre România. Pentru că fostul ministru nu le-a declarat, vameșii le-au confiscat, iar Videanu a declarat ulterior că nu a știut că trebuie să plătească taxe. Ulterior Adriean Videanu a făcut o contestație.

Fotografia a fost postată de vama germană

image

Cele două bijuterii, un ceas și un colier Cartier au fost confiscate de vameși. Reglementările vamale germane permit importul de suveniruri fără taxe doar până la 430 de euro, iar valoarea bijuteriilor familiei Videanu ajungea la 650.000 de euro.

Cuplul a achitat taxe de import de aproximativ 130.000 de euro pentru a recupera bijuteriile, iar în prezent se confruntă cu o anchetă penală fiscală.

„Este vorba despre un colier pentru soția mea și un ceas, ambele cumpărate din Elveția și care erau în ambalaje, cu toate facturile aferente. Vameşul a susţinut că trebuie să plătesc în Germania atât taxele, cât şi TVA, şi până la plata tuturor sumelor ei au reţinut bijuteriile. Am plătit taxele cerute, dar le-am comunicat că voi contesta administrativ decizia, pentru că eu cred că e normal să plătesc TVA acolo unde am reşedinţa fiscală, adică în România”, a declarat Adriean Videanu.

Bijuteria Cartier valorează 500.000 de euro

Bijuteriile valoroase au fost descoperite la verificarea bagajelor. Este vorba despre un ceas Patek Philippe, în valoare de 150.000 de euro și un colier estimat la aproape 500.000 de euro (aproximativ 471.000 de franci elvețieni).

Acest colier, realizat de Cartier, este din aur alb și este ornamentat cu 614 diamante, onixuri și smaralde.

Colierul Panthère de Cartier, este realizat din „aur alb (750/1000), decorat cu 2 ochi de smarald, 11 pete de onix, 1 nas de onix și 614 diamante tăiate în briliante, totalizând 16,25 carate”, potrivit informațiilor de pe site-ul Cartier, scrie Adevărul.

Colierul din aur alb al soților Videanu. Foto Captură - cartier.com
Colierul din aur alb al soților Videanu. Foto Captură - cartier.com

Pentru a recupera bijuteriile, fostul ministru a plătit taxe de import în valoare de 130.000 de euro (123.000 de franci), din care se scade indemnizația permisă de 430 de euro (405 franci) pe persoană. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
imobiliare blocuri pixabay jpg
Tecuri Foto comuna baru Facebook (4) jpg
acc a2 jpg
james joyce nora jpg
inundatii debite apa jpg
WhatsApp Image 2024 10 05 at 19 57 30 jpeg
toamna unsplash jpeg
Street food in Thailanda (@Shutterstock) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net