Actorul Ion Lucian, ├«nmorm├óntat cu onoruri militare ┼či aplauze

simeon stalpnicul png

├Än acest moment, la Cimitirul Bellu se desf─â┼čoar─â ceremonia de ├«nmorm├óntare a lui Ion Lucian, ├«ngropat cu onoruri ┼či ├«n aplauzele a sute de oameni, prieteni ┼či colegi, dar ┼či spectatori care l-au iubit ┼či au crescut ├«mpreun─â cu pove┼čtile lui.

Florina Cercel, a declarat ├«n direct, la RTV, cu c├óteva minute ├«nainte s─â se trag─â onorurile: ÔÇ×De fiecare dat─â c├ónd un mare artist pleac─â, r─âm├óne un loc gol, pe scena rom├óneasc─â, ├«n filmul rom├ónesc, ├«n cultura rom├óneasc─â. O pierdere ireparabil─â. ┼×i ne va fi dor de el c├óta vreme mai suntem noi pe p─âm├ónt".

Marea triste┼úe a lui Ion Lucian, pe care a luat-o cu el, a fost aceea c─â n-a reu┼čit s─â fac─â lumea mai bun─â. De aceea, urma s─â-┼či intituleze memoriile: ÔÇ×Biruin┼úele unui ├«nvins".

Din studioul RTV, Cristina Deleanu a spus: ÔÇ×Acum c├óteva zile am vorbit de triste┼úea care ne cuprinde pe to┼úi la dispari┼úia unui coleg, c├ónd a murit ┼×tefan Radof... Nu mi-am ├«nchipuit c─â a┼ča cur├ónd va fi r├óndul lui Ion Lucian. Suntem foarte tri┼čti. A fost un om senza┼úional, cu o calitate de om senza┼úional. Nu numai un actor extraordinar. Dar ce a reprezentat Ion Lucian ├«n ┼úara noastr─â este cu totul excep┼úional, pentru c─â el a n─âscut teatrul de copii."

├Än noaptea de de s├ómb─ât─â spre duminic─â teatrul rom├ónesc a pierdut ├«nc─â o piatr─â de temelie a a culturii noastre contemporane, un model de d─âruire ┼či har artistic, de neinlocuit. Ion Lucian, s-a nascut pe 22 aprilie 1924, in Bucuresti, si a absolvit Academia Regala de Teatru si Muzica din Bucuresti in 1945.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png
cub cub anamaria prodan lauren╚Ťiu reghecampf png
brenciu si nevasta jpg
image jpeg
cub laurette png
sotie cumpanasu jpg
image png
image png
anca serea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Prezentare formular digital PLF - 18 dec 2021 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
incendiu de padure grecia jpeg
image png
image png
Plaja 2 Mai (24) jpg
foto   amenzi mai mari rovinieta  jpg