Actorul Mircea Diaconu vrea să candideze la Preşedinţie


    Mircea DiaconuFoto: arhivă personală
Mircea DiaconuFoto: arhivă personală

Zi mare pentru actorul şi fostul europarlamentar Mircea Diaconu. El ar urma să-şi anunţe, duminică, la ora 16.00, pe treptele Ateneului Român, intenţia de a candida ca independent la Preşedinţia României. Surse politice au declarat că omul poitic ar urma să fie susţinut în demersul său de viitoarea Alianţă politică formată dintre Pro România şi ALDE.

Întrebat dacă va candida la cea mai înaltă funcţie în stat, actorul a dat câţiva paşi înapoi şi a explicat că până acolo mai este cale lungă.  ”Nu voi anunţa candidatura, ci intenţia de a candida. Mai sunt nişte paşi,  nişte eforturi. Potrivit legislaţiei, e greu să parcurgi aceşti paşi până la capăt ca indepedent. Azi o să anunţ o intenţie, pe parcurs se poate transforma în candidatură, în caz că apare un sprijin. Nu am avut discuţii cu Pro România şi ALDE pentru susţinere. Vreau să cer susţinere de peste tot”, a declarat Mircea Diaconu pentru G4Media.ro.

În acest moment, nu este clar dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va mai candida la preşedinţie. Conducerea ALDE şi Pro România ar urma să se reunească luni, mai scrie G4Media.ro. Pentru a candida ca independent, Diaconu are nevoie, potrivit legii, de 200.000 de semnături, la fel ca în cazul candidatului partidelor. Independenţii nu au dreptul la observatori în secţiile de vot. 

Citeşte şi:

Mircea Diaconu a luat o decizie importantă după victoria de duminică

Mircea Diaconu: «Vorbisem cu Hossu să mergem la doctor. El nu a mai ajuns!»

FotoJet (1) jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
infidelitate 0 jpeg
filme de craciun
concediul de odihnă
FotoJet (1) jpg
femeie inele de aur mana bijuterii shutterstock 1966151602 jpg
cum poti avea succes la interviul de angajare jpeg
image
image
image
image
masina cu lemne furate din padure jpeg
caine covid carantina china foto twitter jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
infidelitate 0 jpeg
concediul de odihnă
culori brazi 2022