Acum e momentul să-ți cauți job! Sectoarele cu cele mai multe oferte

Odată cu ridicarea restricțiilor din 9 martie, se resimte și mai acut nevoia de personal, mai ales în domeniile care nu au funcționat până acum la capacitate maximă. Începe să se dezmorțească turismul, industria alimentară, retailul. Angajatorii caută forță de muncă, iar numărul joburilor scoase la concurs sunt cu 34% mai multe în martie, comparativ cu februarie.

Sunt tot mai multe oferte de muncă remote, de acasă.
Sunt tot mai multe oferte de muncă remote, de acasă.

În primul trimestrul al anului 2022, angajatorii au publicat cu 59% mai multe oferte de job față de aceeași perioadă a anului trecut. Se caută personal, în special în domeniile care până acum au fost blocate de restricțiile din pandemie. Este cazul turismului, spune Bogdan Badea, CEO eJobs: „Este o ofertă impresionantă de joburi noi din acest sector. Pregătirea pentru sezonul estival contribuie și ea la o creștere spectaculoasă a numărului de joburi pe multe domenii de activitate, de la Servicii și Transporturi, la Industria alimentară”.

Ofertă mai mare pentru joburi „de acasă”

O premieră absolută pe care o aduce luna martie constă în faptul că, după 2 ani de pandemie, e prima oară când oferta de joburi remote se echilibrează cu cererea candidaților. Dacă până în luna martie, procentul celor care cereau să lucreze de acasă era dublu față de oferta pentru astfel de joburi, acum și oferta s-a echilibrat, tot mai mulți angajatori oferind această alternativă. „Deși s-a lucrat de la distanță și în perioada restricțiilor, abia după ridicarea acestora oferta de joburi remote s-a aliniat cu cererea din partea candidaților. Acest lucru e o premieră îmbucurătoare și ne arată că, deși așteptările erau să vedem tot mai multe echipe la birou, numărul angajatorilor care înțeleg că nevoia de flexibilitate a angajaților nu dispare odată cu ridicarea restricțiilor e tot mai mare. Acestea sunt companiile care, pe termen lung, vor avea numai de câștigat în ochii angajaților”, mai spune Bogdan Badea.

În ce domenii se găsesc cele mai multe locuri de muncă

Primele 5 domenii care au scos la bătaie, anul acesta, cele mai multe joburi noi sunt: Retail, Prestări Servicii, Call Center/BPO, Producție și Industria alimentară. În ce privește cei mai activi candidați, pe primul loc rămâne grupa de vârstă 25-35 de ani, urmată, de 2 ani încoace, de segmentul 18-24 ani, segment care, anterior pandemiei, era pe ultimul loc la numărul de aplicări. Aceste grupe de vârstă sunt urmate, în topul aplicărilor de categoria 35-45 ani. În același timp, pe ultimele locuri la aplicări se situează extremele: candidații de peste 45 de ani și tinerii care au între 16-18 ani. Dacă pentru cei din urmă nevoia de joburi nu este una atât de mare, pentru candidații 45+ aceasta este una cât se poate de reală, însă este temperată de frici și prejudecăți cu care aceștia spun că se confruntă în continuare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net