Adio pete! Curăţă cu ajutorul lămâilor!

image
Lămâia, un aliat de nădejde la curăţenie

Ţi-ai pătat bluza preferată? Nu ştii cum să scoţi pata de cafea, de rugină, cerneală sau zeamă de fructe? Nu dispera! Întotdeauna există o soluţie salvatoare. De data aceasta te ajută sucul de lămâie!

Pete de ruginăAi întins o cămaşă proaspăt spălată pe o sârmă din metal, iar apoi ai observat că materialul s-a pătat cu rugină. Stoarce zeama unei lămâi peste locul pătat, iar apoi pune fierul de călcat fierbinte peste acesta. Apoi, spală din nou cămaşa cu apă caldă şi detergent şi va fi ca nouă!

Pete de iarbăCopilul tău s-a jucat în iarbă şi şi-a murdărit pantalonii. Nu-i bai! Prepară o soluţie din zeamă de lămâie amestecată cu puţină apă. Ţine zona murdară în această soluţie timp de 20 de minute. Pentru că lămâia decolorează, pata va dispărea ca prin munie!

Pete de fructe de pădureCoacăze, mure, nuci, cartofi sau vinete. Fructe şi legume ale căror pete nu le vei scoate niciodată. Total greşit! Dacă ţi s-a întâmplat să-ţi pătezi astfel hainele, poţi îndepărta petele tot cu ajutorul lămâii. De data aceasta, poţi folosi chiar două metode: fie zeama fructului cu care freci zona murdară, fie char fructul în sine. Pentru asta trebuie să tai lămâia pe jumătate şi să cureţi cu grijă pata. Apoi, spală cu apă călduţă şi detergent.

Pete apărute pe bumbacAi observat pete apărute şi pe lenjeria de pat. Acestea se scot şi mai uşor. Este suficient să ţii pata în zeama unei lămâi, iar după 30 de minute să pui faţa de pernă sau cearşaful la uscat.

Pete apărute pe vase din cupruOrice ai face nu dispar. Le freci cu detergent de vase, le clăteşti în mai multe ape. Încearcă să le freci zu lămâie!  Taie o lămâie în două şi presară pe fiecare jumătate sare grunjoasă. Curăţă apoi vasele din cupru şi vei vedea că petele se vor şterge.Pete de mucegaiDacă petele de mucegai sunt foarte vechi, atunci le poţi curăţa cu zeamă fiartă de lămâie. După ce ai frecat locul murdar, spală zona respectivă cu detergent sau săpun. Reia procedeul până când pata dispare definitiv.

Cum să îndepărtezi mirosurile grele?Dacă vrei să înlături mirosul neplăcut din frigider, scoate toate alimentele, curăţă-l foarte bine, iar apoi aşează în interiorul său, pentru câteva ore, un vas în care ai stors mai multe lămâi. Poţi folosi coajă rasă sau lămâi tăiate pe jumătate. Mirosul acestora va împrospăta aerul. Pentru ţevile de scurgere care emană miros amesteci apă cu zeamă de lămâie şi pui soluţia la fiert. Apoi, o torni firbinte în gaura de scurgere.

Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
cub anamaria prodan animat gif
david si victoria beckham
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
Blog jpg
image
image
image
image
criza energetica bec econom jpeg
meghan markle 1 jpg
funeralii elisabeta
Louis Mountbatten foto wikipedia jpg
3 cafea shutterstock 1928433047 jpg jpeg
copii sechestrati