Afacerea cu care doi români au dat lovitura. Din ce au ajuns să facă mulți bani

Ultima actualizare:

După zeci de ani de muncă în Spania, Florida și Mihai s-au întors pe meleagurile românești, unde și-au plantat mai mulți arbori care supraviețuiesc temperaturilor de la noi. Prețul unor măslini, de exemplu ajunge chiar și până la 15.000 de lei.

Câți bani câștigă doi români din plante exotice și arbuști
Câți bani câștigă doi români din plante exotice și arbuști

Câți bani câștigă doi români din plante exotice și arbuști

Plantele și arborii exotici își fac tot mai mult loc la noi în țară, asta datorită temperaturilor blânde. Acest lucru a reprezentat o lovitură în afaceri pentru unii dintre români. De exemplu, Florida și Mihai provin din județul Bihor, unde și-au plantat mai mulți bananieri, măslini sau palmieri.

Și cum iernile au devenit din ce în ce mai blânde în România, mulți români își plantează arborii în fața casei. O mulțime de camioane pline cu arbuști, copaci și plante exotice ajung în satul Homorog din județul Bihor, tocmai de la capătul celălalt al lumii.

„Doar din Spania aducem noi. Având în vedere că urmează perioada de iarnă şi că nu ştim exact cum vor fi iernile viitoare, dacă temperatura scade mai tare de -15 grade, noi recomandăm să se protejeze. Există o husă antiîngheţ, un material care se pune peste ei", a spus Florida Andreica, potrivit Observatornews.

Florida și Mihai au muncit zeci de ani în Spania, iar ulterior, cu banii strânși au decis să vină în România pentru a investi în plante ornamentale. Pe terenul lor din sat, cei doi au plantat mii de ghivece cu plante și arbuști exotici.

„Preferă şi căldura, dar le merge bine şi la noi în ţară. Deja a început să le meargă bine şi granzilor şi kakiilor, pe lângă smochini. Deci măslinul nu mai vorbim, e top", a adăugat Florida.

Un măslin sau palmier se vând cu 400 de lei, dar ajung și la 15.000 de lei

Tot în județul Bihor, la Băile Felix, bananele încep să se coacă, însă nu vor ajunge la maturitate. Acestea vor fi tăiate pentru ca arborele să fie protejat.

„Conservarea se face prin tăierea la un nivel de 80 de centimetri, de la nivelul solului. Îmbrăcaţi în folie şi cu frunză uscată. Ar trebui să fie într-un mediu închis, în anumite baloane sau în anumite solarii", spune Cristi Opronoiu, administrator complex balnear, potrivit sursei citate.

Ei bine, dacă vorbim de prețuri, trebuie să știți că un măslin poate costa de la 400 de lei până la 15.000 de lei. La fel se întâmplă și în cazul unui palmier.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
camin jpg
absint bautura alcool shutter descopera 1 scaled jpg
pompieri smurd jpg
obiect valoros jpg
femeie trista jpg
Targ de Craciun Craiova 2023   027 jpg
meghan markle rochie rosie lachildrendshospital gettyimages jpg
hannah rose papusi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net