Afacerea cu care doi români au dat lovitura în România. Au investit doar 5.000 de euro, iar acum produsele lor se vând în toată țara
Tinerii de astăzi renunță la joburi pe bandă rulantă, iar în schimb, își deschid propriile afaceri. Pentru a deveni propriul lor patron, unii participă la diverse cursuri de formare, în timp ce alții uită definitiv de meseriile lor. Un tânăr a investit o sumă neașteptată într-o afacere.

Specialiștii sunt de părere că cei care își deschid propria afacere trebuie să aibă doar multă răbdare pentru a-și culege roadele muncii.
Ioana, o româncă care a muncit ani buni în contabilitate, a reușit să devină astăzi antreprenor.
„Partea de contabilitate m-a ajutat foarte mult să pot să manageriez toate serviciile pe care le prestăm în ziua de astăzi şi nu-mi pare rău nici că am plecat de acolo. Ca şi antreprenor, tot timpul ai frica că ziua de mâine dacă va fi bine sau va fi vrea, dar da, îmi place mult ceea ce fac", spune Ioana Pop potrivit Observatornews.
Un român și-a deschis laborator de carne în propria curte
În apropiere de Baia Mare, mai exact în satul Cărbunari, Cornel și Andrada și-au îndeplinit visul. Bărbatul a renunțat la meseria sa de tehniciar alimentar și și-a deschis o afacere în curtea casei, respectiv un laborator unde prepară mezeluri din carne de pui. Românul a investit doar 5.000 de euro în acest proiect, iar ulterior a ajuns să își vândă produsele în toate zonele din țară.
„Am încercat să facem toate produsele care se pot face şi din altă carne. Spre exemplu, jumările, care noi suntem obişnuiţi că se fac doar din porc, am încercat să le face şi din carne de pasăre", spune Cornel Drădean, potrivit sursei citate.
În ultimul timp, majoritatea tinerilor din generația Z au renunțat la joburi și s-au îndreptat către antreprenoriat.
„Creșterea sentimentului de control asupra vieţii, satisfacţia de a crea ceva pe cont propriu, ceea ce duce la o stimă de sine mai mare; dezvoltă rezilienţa, flexibilitatea mintală şi sunt mai deschişi spre această zonă", a spus Cecilia Ardusătan, psiholog.