Agenţiile de turism nu mai aduc grupurile de străini în Centrul Vechi

Ultima actualizare:

    Centrul Vechi din Bucureşti (Foto: Lucian Muntean)
Centrul Vechi din Bucureşti (Foto: Lucian Muntean)

Faptul că nu avem cea mai prietenoasă capitală cu turiştii străini o ştim cu toţii. Cu toate astea, ne-am obişnuit să vedem Centrul Vechi al Bucureştiului plin de grupuri de oameni cu aparate foto atârnate de gât. Acest lucru se va schimba, pentru că agenţiile de turism bucureştene refuză să mai integreze în turul Bucureştiului plimbarea prin Centrul Istoric.

Agenţiile evită să ducă grupurile de turişti străini în Centrul Vechi, atunci când acestea ajung în Bucureşti, din cauza hoţilor de buzunare, care profită de aglomeraţia de pe străzile înguste şi le fură turiştilor, în general persone în vârstă, portofelele şi camerele foto.

"Când vin turiştii străini în Bucureşti, îi ducem în tururi de oraş, care durează, în medie, cam patru ore. Palatul Parlamentului este o mare atracţie, Patriarhia, fostul palat regal, Arcul de Triumf, dar şi Muzeul Satului, unde se mai odihnesc, pentru că au şi ei o vârstă", a declarat George Mărginean, proprietarul agenţiei Karpaten Turism, pentru Adevărul.

"În Centrul Vechi nu-i ducem. Am avut foarte multe grupuri pe care le-am dus acolo şi s-au înregistrat foarte multe furturi. Sunt hoţi de buzunare care, cum văd turiştii străini, care sunt în general bătrânei, le fură portofelele, aparatele de fotografiat, cărţile de identitate, paşapoartele, şi avem dureri de cap. E foarte periculos şi evităm să-i ducem acolo. Dar nu doar la noi se întâmplă asta, pentru că şi în alte capitale sunt hoţi de buzunare", a mai spus George Mărginean

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Raisi agentia Tasnim jpg
image
image
image
image
image
image
empe jpg
mici mititei shutterstock 1366723277 jpeg
Televizor Pixabay jpg
masca de somn  foto   Shuttestock jpg
primar judetul gorj acc jpg
Carne FOTO Shutterstock jpg
image png
Kate Middleton, soţia prinţului William, a născut un băieţel jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net