Agricultorii români, urmăriți de probleme! Au scăpat de secetă, dar acum se luptă cu invazia insectelor

Agricultorii români luptă în continuare şi cu seceta, şi cu dăunătorii. Este vorba de ploşniţa cerealelor, un dăunător care afectează culturile de cereale, livezile cu meri sau peri, dar şi culturile de viţă-de-vie.

image

Mai mult de 20 de judeţe ale României sunt afectate, în special în exteriorul arcului carpatic, din sud, până în nordul Moldovei, scrie adevarul.ro.

„Creşterea explozivă a populaţiei de ploşniţă a cerealelor, care atacă însă şi speciile horticole, vii, livezi, exploataţii legumicole, este cauzată de un context climatic favorabil acestei insecte. Pe fondul secetei, rata de eclozare a fost mult mai mare decât de obicei, larvele s-au dezvoltat nestigherite, ştiut fiind că le place căldura, nu şi umezeala. S-a ajuns, astfel, la o invazie de proporţii, care în lipsa unor tratamente fito-sanitare adecvate va duce la pierderi de recoltă şi la disconfort în rândul populaţiei, ştiut fiind că ploşniţa degajă un miros urât specific”, ne-a declarat dr. ing. Valentin Huciu, unul dintre cei mai importanţi specialişti în combaterea dăunătorilor din culturile agricole din partea de est a României.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

Prințesa Kate Middleton și Prințul William, Profimedia jpg
FotoJet (1) jpg
theo rose
biserica din pustietate de departe jpg
primar longeviv jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
cub paula iorga 2 png
dumitru hermeneanu romanii au talent jpg
image
image
image
image
image
image
animal 1867472 1920 jpg
FotoJet (1) jpg
captura Raja Drone ID Youtube (3) jpg
primar longeviv jpg
biserica din pustietate de departe jpg
calendar ortodox 2021 4 februarie sfantul isidor pelusiotul png