Ai cartelă preplătită? Buletinul la control!

Ultima actualizare:

    Guvernul Ponta a schimbat ieri regulile pentru achiziţionarea cartelelor pre-pay
Guvernul Ponta a schimbat ieri regulile pentru achiziţionarea cartelelor pre-pay

Guvernul Ponta a schimbat ieri regulile pentru achiziţionarea cartelelor pre-pay. Din prima zi anului viitor, persoanele care deţin un astfel de SIM vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sancţiunea sistării serviciului.

Cei care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, la rândul lor, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela. Regula va fi aplicată şi în cazul firmelor, care vor trebui să prezinte documentele de constituire a societăţii.

Noile reguli au fost aprobate de Guvern prin proiect de lege şi vor fi aplicate după ce Parlamentul adoptă actul normativ. Potrivit noilor reglementări, deţinătorii actuali de cartele au la dispoziţie un interval de şase luni de la data intrării în vigoare a legii pentru a se înregistra. Proiectul de lege modifică OU 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

Decizia a fost explicată de ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. "În ultima şedinţă a CSAT, s-a luat decizia de a promova urgent un act normativ pentru prevenirea şi contracararea riscurilor la adresa securităţii naţionale. Între măsurile luate se numără şi reglementarea statutului de obţinere a cartelelor pre-play. Dacă deţinătorii acestora nu vor respecta termenul de şase luni pentru a se înregistra, operatorul de telefonie mobilă va sista furnizarea servicului până când cei în culpă le vor înregistra pe baza unui act de identitate", a declarat Robert Cazanciuc, la finalul şedinţei de guvern. Acesta a anunţat că furnizorii de servicii vor avea obligaţia de a-i informa şi a-i notifica pe toţi utilizatorii de cartele pre-pay despre această obligaţie.

Ponta zice una, proiectul de lege, cu totul alta

Întrebat ce se întâmplă cu actualii utilizatori, Ponta a răspuns: "Nimic, nu mai poţi să-i mai chemi, e foarte clar. Cred că sunt deja 12 sau 14 milioane de cartele în uz, deci Parlamentul va decide mai departe, dar în mod sigur e o măsură pentru viitor, să nu-i speriem pe cei care au cartele. Cred că o mulţime de elevi de şcoală şi liceeni au asemenea cartele, să nu-i speriem că îi duce cineva undeva să-i înregistreze".

Declaraţiile premierului sunt contrazise chiar de textul proiectului de lege. Astfel, articolul II prevede că utilizatorii de cartele preplătite trebuie să opteze între menţinerea serviciului şi încheierea de contracte scrise cu firma respectivă de telefonie, cu furnizarea datelor necesare pentru identificarea lor, sau pot renunţa la cartelă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net