Alegeri prezidențiale 2019. Paleologu: ”Mircea Diaconu este un actor bun în roluri de prost”


    Theodor Paleologu este susținut de Traian Băsescu și PMP la alegerile prezidențiale 2019foto: arhivă personală
Theodor Paleologu este susținut de Traian Băsescu și PMP la alegerile prezidențiale 2019foto: arhivă personală

Vestea că ALDE și Pro România au decis să susțină candidatura lui Mircea Diaconu la președinția României a produs rumoare printre ceilalți candidați. Primul care a reacționat, pe pagina personală de Facebook, a fost Theodor Paleologu, candidatul PMP.

Candidatul PMP la Preşedinţie, Theodor Paleologu, a ironizat cele două formațiuni politice pentru alegerea de a-l susține pe Mircea Diaconu, unul dintre actorii de marcă ai României, europarlamentar în perioada 2014-2019.

Paleologu a scris pe Facebook că Diaconu este bun actor în roluri de prost şi a găsit pe alţii mai proşti, ALDE şi Pro România, care n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă.

„Mircea Diaconu este bun actor în roluri de prost. Şi a găsit pe alţii mai proşti: ALDE şi Pro România n-au fost în stare să genereze o candidatură cât de cât plauzibilă”, a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

El a explicat în comentarii faptul că ţinta ironiei nu a atât Diaconu, cât ALDE şi Pro România. „Ştiu, e plicticos să tot explici ironii”.

Pro România şi ALDE au anunţat, luni, că au decis să îl susţină pe candidatul independent la Preşedinţie Mircea Diaconu.

Paleologu explică de ce a folosit cuvântul ”prost”

Luat la rost de comunitatea virtuală pentru folosirea cuvântului ”prost” în contextul în care anunțase că intră în cursa electorală pentru a ridica nivelul dezbaterii, Paleologu a revenit cu lămuriri. ”Văd că unele spirite delicate s-au șifonat de faptul că am utilizat cuvinte îngrozitoare în precedenta mea postare: «prost» și «proști» («vai, vai, domnule Paleologu, vă credeam un om cult și manierat, vă credeam un diplomat»).Consider că studierea prostiei omenești e o temă imensă a istoriei culturale (exemple: Homer, Lucian de Samosata, Erasmus, Montaigne, Voltaire, Flaubert, Caragiale, Eugen Ionescu etc.). Am scris și am ținut cursuri pe această temă.Cred, de asemenea, că prostia e principalul factor explicativ în politica românească. E o valoare sigură. Mereu poți miza pe prostia adversarului.Evident că am aplaudat panarama lui Mircea Diaconu de pe scările Ateneului și am fost încântat de susținerea pe care i-o acordă ALDE și Pro România.”

Citește și:

Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale. «PSD a promovat incompetența ca politică de stat»

Alegeri prezidențiale 2019. Cum pot vota românii din Diaspora. Se fac înscrieri până în 11 septembrie

cub lia bugnar theo rose png
zodia care nu a primit nimic de mos nicolae jpg
serial wednesday jpg
cub Kirstie Alley
alin oprea logodna medana 4 jpg
cub emma corrin png
Dorel Las Fierbinti nunta Mihai Rait Dragomir Ana Maria Mihai Bobonete (2) jpeg
concediu ingrijirea copilului jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
elena si nicolae ceausescu jpg
Stamford Santa Fun Run strânge bani pentru cauze nobile jpg
romania spatiul schengen parlamentul european jpeg
Importăm petrol din alte țări jpg
FotoJet jpg
Top 20 cele mai bune gadgeturi pe care le poți oferi cadou, sursă foto: Pixabay