Alexandru Rafila: "De o săptămână, numărul de teste efectuat s-a redus cu 60%"

alexandru rafila jpeg
Medicul Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos

Medicul Alexandru Rafila, care candideaz─â din partea PSD pentru Camera Deputa┼úilor, a declarat c─â se a┼čteapt─â ca la jum─âtatea lunii decembrie s─â avem "foarte multe cazuri" de pacien┼úi cu COVID-19 ├«n spitale ┼či "foarte multe decese", ├«n contextul ├«n care ├«n aceste zile num─ârul de teste f─âcute este redus, astfel c─â ┼či num─ârul cazurilor confirmate a sc─âzut, dar ├«n sec┼úiile de Terapie Intensiv─â activitatea este blocat─â.

"Eu observ c─â, de o s─âpt─âm├ón─â, num─ârul de teste efectuat s-a redus cu 60%, am avut patru zile cu reducere de 60% a num─ârului de teste, implicit s-a redus ┼či num─ârul de cazuri, c─â sigur c─â dac─â testezi mult mai pu┼úin, ai ┼či mult mai pu┼úine cazuri ┼či asist─âm, pe de alt─â parte, la o blocare a activit─â┼úii ├«n sec┼úiile de terapie intensiv─â ┼či la un num─âr foarte mare de decese. Or, lucrurile astea se vor r─âzbuna, ├«ncep├ónd de s─âpt─âm├óna viitoare", a declarat, joi sear─â (3 decembrie), Alexandru Rafila, ├«ntr-o emisiune la Antena 3.

┬á"Nu ┼čtiu dac─â o s─â fie un dezastru, dar situa┼úia o s─â fie serioas─â"

Rafila a susţinut, referitor la afirmaţiile premierului Ludovic Orban conform cărora "sută la sută nu se va reintroduce lockdown-ul", că un răspuns echilibrat, potrivit pentru o astfel de situaţie, ar trebui să fie: "în funcţie de situaţia epidemiologică, luăm măsuri nemedicale mai stringente sau mai puţin stringente încât să ţinem situaţia sub control".

"Dar av├ónd ├«n vedere ceea ce s-a ├«nt├ómplat ├«n aceast─â perioad─â, eu m─â a┼čtept - ┼či s─â dea Dumnezeu s─â gre┼česc eu - ca la jum─âtatea lunii decembrie s─â avem foarte multe cazuri ├«n spitale ┼či foarte multe decese, iar lucrul acesta, pentru orice guvern va fi dup─â data de 15 decembrie, o s─â fie nevoie de anumite m─âsuri, care ar trebui ├«n mod clar s─â fie ├«n responsabilitatea celor care au hot─âr├ót aceast─â inac┼úiune", a ad─âugat Rafila, potrivit news.ro.

├Äntrebat dac─â la mijlocul lunii decembrie o s─â fie un "dezastru", Rafila a replicat: "Nu ┼čtiu dac─â o s─â fie un dezastru, dar situa┼úia o s─â fie serioas─â".

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
gianina corondan tb1000 jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
giulia anghelescu2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pride lgbt new york5 png
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg