Alexandru Rafila, dup─â negocierile privind certificatul verde: ÔÇ×Este exclus─â plata serviciilor medicale de c─âtre nevaccina┼úiÔÇŁ

16 noiembrie 2021
alexandru rafila jpeg
Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat mar╚Ťi, dup─â negocierile dintre partide privind introducerea obligativit─â┼úii certificatului verde la locul de munc─â, c─â PSD nu este de acord cu propunerea PNL ca nevaccina┼úii s─â ├«┼či pl─âteasc─â serviciile medicale ├«n cazul infect─ârii.

Nevaccina╚Ťii infecta╚Ťi nu vor trebui s─â pl─âteasc─â serviciile medicale

Alexandru Rafila a spus că nu s-a ajuns la o concluzie în privinţa certificatului verde și a precizat că proiectul de lege respins de Senat are foarte multe amendamente, peste 42 de pagini. Deputatul a afirmat că PSD nu a fost de acord cu plata serviciilor medicale de către cei care nu sunt vaccinaţi anti-COVID.

ÔÇ×Este exclus─â ┼či v─â spun lucrul acesta pentru c─â este exclus ┼či din punct de vedere medical, pentru c─â ar accentua ┼či mai mult problemele de prezentare ├«n spital a celor care sunt infecta┼úi. Noi vrem s─â ├«i ├«ncuraj─âm s─â se prezinte c├ót mai repede, ┼či asta era evident o barier─âÔÇŁ, a explicat Rafila. 

ÔÇ×Nu am fost de acord cu plata serviciilor medicale de c─âtre nevaccina╚Ťi, ar face ca oamenii s─â nu mai mearg─â la spital. Sper c─â pozi╚Ťia noastr─â a fost ├«n╚Ťeleas─â de parteneriÔÇŁ, a ad─âugat profesorul Rafila la ie╚Öirea de la negocieri. 

Certficatul verde la locul de munc─â

Proiectul care prevede obligativitatea certificatului verde la locul de munc─â, at├ót la stat, c├ót ┼či la privat, presupune mai multe impedimente pentru cei nevaccina╚Ťi. 

Angaja╚Ťii care nu pot ar─âta certificatul verde la intrarea ├«n institu╚Ťia unde lucreaz─â ar putea avea contractul de munc─â suspendat f─âr─â plata drepturilor salariale pentru o perioad─â de p├ón─â la 30 de zile. Totodat─â, conform proiectului, angaja╚Ťii care nu se vaccineaz─â vor trebui s─â-╚Öi fac─â teste anti-COVID periodic, iar costurile vor trebui suportate de angaja╚Ťi.

Totu╚Öi, proiectul de lege nu va intra la votul final din plenul Camerei Deputa╚Ťilor ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â, deoarece comisiile raportoare nu au finalizat rapoartele, urm├ónd s─â fie discutate mai multe amendamente. 

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
irina iubit 1 jpg
cub cristi borcea valentina pelinel png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg
cub cristi borcea valentina pelinel png