Alexandru Rafila: Ţintă de obţinere a imunităţii de grup ar putea fi atinsă în toamnă


    Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Deputatul PSD Alexandru Rafila a afirmat că obiectivul obţinerii imunităţii de grup la coronavirus ar putea fi atinsă pe la finalul lunii septembrie sau chiar în luna octombrie, în contextul în care premierul Florin Cîţu a spus că obiectivul este ca 5 milioane de persoane să fie vaccinate până la 1 iunie.

„Eu cred, şi mă refer la scenariul cel mai optimist pe care îl văd, dacă tragem toţi în aceeaşi direcţie şi toate aceste dezbateri, polemici şi vorbărie care, din punctul meu de vedere, este excesivă în această perioadă, referitoare la diverse lucruri pe care le facem în domeniul sănătăţii publice, atunci probabil că acea ţintă de obţinerea a imunităţii de grup ar putea fi atinsă toamna, la sfârşitul lunii septembrie sau în luna octombrie. Adică, o perioadă suficientă de timp în care să putem să menţinem acest ritm de 100.000 de persoane vaccinate zilnic, care ar oferi atingerea ţintei respective”, a declarat Alexandru Rafila miercuri la Parlament.

S-ar putea renunţa la purtarea măştii în locurile publice

Social-democratul a mai spus că atunci când va fi obţinută imunitatea de grup putem renunţa la purtarea măştii în locurile publice, chestiune care s-a petrecut în alte state care au atins această ţintă de imunizare.

„Restricţiile oferă doar momente de respiro, adică se introduc restricţii mai mult sau mai puţin dure, scade la un moment dat incidenţa bolii, ele se ridică, după care, după un interval de timp, restricţiile se reintroduc. Vreau să terminăm cu această reîntoarcere la restricţii şi să urmăm calea în care restricţiile sunt ridicate o dată pentru totdeauna”, a conchis deputatul PSD. 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, luni, că nu ia în calcul să renunţe la carantina de noapte în această perioadă şi că obiectivul principal este ca 5 milioane de români să se vaccineze până la 1 iunie. De asemenea, premierul a precizat că funcţionarea restaurantelor ar putea să nu mai fie legată de rata de incidenţă.

Citește și:

România a depășit pragul de 5 milioane de doze de vaccin administrate. Câte persoane au fost imunizate

Mărturia unui preot care lucrează la Spitalul din Craiova: «La ATI este imaginea iadului!»

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
infidelitate 0 jpeg
masina accident jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan