Alte trei victime violate de Gheorghe Dincă în casa groazei. Femeile au scăpat cu viață

Ultima actualizare:
Marinela B. (49 de ani) a fost violată de mecanic în primăvară
Marinela B. (49 de ani) a fost violată de mecanic în primăvară

Cazul crimelor de la Caracal continuă să facă valuri. În casa lui Gheorghe Dincă, mecanicul care a recunoscut că le-a ucis pe Luiza Melencu (18 ani), dispărută pe 14 aprilie, şi pe Alexandra Măceşanu (15 ani), răpită pe 24 iulie, anchetatorii au descoperit pete de sânge. Analiza acestora relevă profilul ADN al altor cel puţin trei victime.

Procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au prelevat, în urma cercetărilor la casa groazei din Caracal, zeci de probe biologice, în principal pete de sânge. Primele rezultatele primite de anchetatori de la specialiştii în medicină legală indică alte cel puţin trei victime ale lui Gheorghe Dincă (66 de ani), în afara Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu. Femeile sunt în viaţă, conform adevarul.ro, şi chiar ar fi fost audiate de către anchetatori. 

Cine sunt cele trei persoane violate

Una dintre victime este femeia de 49 ani, din Brâncoveni (Olt), luată de acasă de Dincă, sub pretextul că are să-i dea de lucru în grădină. Ajunsă la casa din strada Craiovei, nr. 169, din Caracal, după câteva ore de muncă în grădină, femeia a fost târâtă în încăpere şi violată, dar şi bătută. La final, agresorul a ameninţat-o că, dacă va dezvălui cuiva cele întâmplate, o va omorî. Femeia a povestit pe larg calvarul prin care a trecut şi de ce nu a depus plângere împotriva bărbatului. Celelalte victime ar fi fost, de asemenea, fete sau femei lipsite de apărare, scrie adevarul.ro. Una dintre acestea i-ar fi căzut victimă individului cu mai mulţi ani în urmă, pe când era încă minoră, iar părinţii acesteia îi munceau lui Dincă în gospodărie. O altă victimă ar fi o fată de etnie romă, cel mai probabil dintr-un cartier din Craiova, în care mai mulţi martori spun că l-au văzut pe Gheorghe Dincă „observând“ fetele de vârstă mică, vulnerabile, şi provenind din familii sărace. 

Nu recunoaşte că le-a violat pe Luiza şi Alexandra

Mecanicul din Caracal a fost audiat până acum de procurorii DIICOT Bucureşti doar de două ori. Declaraţiile bărbatului de 66 ani par trase la indigo, când vorbeşte despre uciderea Alexandrei şi a Luizei: „Nu recunosc infracţiunile de viol şi subsecvent infracţiunea de trafic de persoane şi infracţiunea de trafic de minori”.

Casa groazei a fost cercetată minuţios timp de câteva săptămâni
Casa groazei a fost cercetată minuţios timp de câteva săptămâni

În toate declaraţiile, Dincă a avut grijă ce a spus. Nu a recunoscut că le-a răpit pe Alexandra şi Luiza sau că le-ar fi violat. Când a povestit, de exemplu, că a lăsat-o pe Alexandra singură în casă, Dincă a scos în relief că, de fapt, el nu dorea să-i facă rău. „Înainte să plec i-am legat picioarele între ele, la un spaţiu de 30 - 40 de centimetri, astfel încât să fie mai liberă în mişcări, cu sfoară groasă de balot şi cu o sfoară mai groasă am legat-o de scheletul metalic al patului. I-am lăsat mâinile libere şi am legat-o cu bandă de scotch la ochi, ca să nu vadă”, a declarat criminalul. Mai mult, el a susţinut că a încercat să le ajute când le-a văzut pe fete căzute la pământ, după ce le lovise cu palma. Din cele patru declaraţii reiese că Dincă pare să ştie foarte bine că pedeapsa pentru „lovituri cauzatoare de moarte” este mult mai blândă decât cea de „omor”.  

Mecanicul a recunoscut că le-ar fi ucis pe Luiza Melencu şi pe Alexandra Măceşanu, nu însă şi violul asupra acestora. Cel poreclit Popicu susţine că a întreţinut relaţii sexuale cu Luiza Melencu, de două ori, însă cu acordul fetei. A treia oară, fata din Dioşti (Dolj) ar fi refuzat şi de aici s-ar fi iscat o ceartă care ar fi dus la loviturile aplicate de Dincă, în urma cărora fata a căzut, s-a lovit şi a murit.

“Am observat că îşi înghiţise limba”. Despre Luiza Melencu, Dincă susţine că luat-o la ocazie, a dus-o acasă, dar totul s-ar fi întâmplat „cu voia ei”. Dacă în cazul Alexandrei, Dincă a spus că s-a enervat pentru că a prins-o cu telefonul şi a ucis-o cu o singură lovitură, în cazul Luizei, el invocă dialoguri contradictorii. „Am intrat în discuţii care au devenit violente şi i-am dat o palmă cu mâna dreaptă peste obraz, fata a căzut jos cu faţa în sus, între pat şi perete, cu capul către noptieră, s-a lovit puternic cu capul de ciment”, a povestit Dincă. “Fata nu se mai mişca şi am crezut că se preface ca să nu o mai lovesc. Am aşteptat să văd dacă îşi revine, dar aceasta nu şi-a revenit. Am intrat în panică văzând că nu mai mişcă, am încercat să o resuscitez, făcându-i diverse mişcări. Am observat că îi apăruse spumă la gură şi se auzea un pic de horcăit. M-am uitat mai bine la ea şi am observat că îşi înghiţise limba. Am încercat cu mâna să îi extrag limba, dar nu am reuşit. Am constatat apoi că fata murise”, a declarat cel poreclit Popicu.   


    Marinela B. (49 de ani) a fost violată de mecanic în primăvarăFoto: adevarul.ro
Marinela B. (49 de ani) a fost violată de mecanic în primăvarăFoto: adevarul.ro

“Am pus-o în trei – patru saci”. După această mărturisire, bărbatul a prezentat anchetatorilor scenariul debarasării de cadavru. „M-am gândit să o arunc de pe pod de la Stoeneşti, dar mi-am dat seama că o vor găsi pescarii. În final, am zis că merg şi o arunc în pădure. Am băgat trei - patru saci unul în altul şi am introdus-o de la picioare în brâu în ei. Văzând că nu ajung suficient de sus sacii, am tăiat fundul lor şi i-am tras mai sus. Apoi am introdus alţi trei - patru saci de la picioare şi alţi trei - patru saci de la cap în jos. Am înfăşurat sacii cu sârmă subţire de construcţii şi am dus cadavrul în autoturismul marca Renault Megane cu numărul de înmatriculare OT 48 WYW. Mă gândeam să o duc şi să o las în pădure pe la Comanca. Am plecat, noaptea, pe o rută ocolitoare”, a detaliat Dincă. Pe 5 august, Dincă le-a dezvăluit anchetatorilor că rămăşiţele umane ale Luizei nu sunt în Dunăre, ci zac aruncate într-o lizieră la câţiva kilometri de Caracal. 

Rezultate incerte

Criminaliştii au găsit fragmentele osoase, dar nici până la această oră legiştii nu au putut confirma dacă acestea aparţin sau nu Luizei, întrucât s-au dovedit a fi mult prea arse. Mecanicul a fost transferat, duminică, din arestul IPJ Olt  în arestul central de la Bucureşti. Procurorii urmează să-l audieze din nou şi să-l pună în faţa probelor strânse în cele cinci săptămâni de anchetă.

E oficial: fragmentele osoase din butoi îi aparţin Alexandrei Măceşanu

Dacă în cazul Luizei Melencu, rezultatele analizelor nu sunt relevante, oficialii DIICOT au emis un comunicat referitor la cel mai recent raport de expertiză furnizat de Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ în cazul crimelor de la Caracal.

Luiza Melencu (18 ani)
Luiza Melencu (18 ani)

„Analiza genetică a probelor biologice de os, reprezentată de elemente dentare selectate din coletul cu fragmente osoase, găsite cu ocazia cercetării la faţa locului în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe, a condus la evidenţierea unui profil ADN unic, aparţinând unei persoane de sex feminin. De asemenea, din raportul de expertiză medico – legală rezultă faptul că persoana de sex feminin evidenţiată în urma analizelor genetice a probelor biologice de os este victima minoră M.A.M, (Măceșanu Alexandra - n.r.) cu o probabilitate de 99,93%“.

Alexandra Măceşanu (15 ani)
Alexandra Măceşanu (15 ani)

Citește și:

O femeie din Olt îl acuză pe Gheorghe Dincă de viol și bătăi: «În timp ce mă viola, se uita la un film de groază»

Alexandru Bogdan, primul avocat al lui Gheorghe Dincă: «Neagă că a violat-o pe Alexandra. Au dormit în același pat»

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net