Amendă și dosar penal după ce o fetiță a scrijelit Coloana Infinitului


    Copila a scrijelit pe opera de artăcuvintele „S+S=BBF”. În traducere, asta înseamnă „S și S, cele mai bune prietene pentru totdeauna”
Copila a scrijelit pe opera de artăcuvintele „S+S=BBF”. În traducere, asta înseamnă „S și S, cele mai bune prietene pentru totdeauna”

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că vor depune plângere la Poliţie pentru distrugere după ce o fetiţă de 12 ani a scrijelit un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului, de faţă fiind şi părinţii copilei care au fost amendaţi cu 5.000 de lei.

Autorităţile precizează că va fi montat un sistem de monitorizare a operelor din Complexul Brâncuşi care să avertizeze când cineva se apropie de acestea, existând şi posibilitatea montării de panouri prin care să se interzică atingerea operelor.

O fetiţă de 12 ani din Târgu Jiu, care se plimba în parc alături de mama ei, a scrijelit, duminică, un mesaj pentru prietena ei pe Coloana Infinitului.  Copila a scris următorul mesaj: ”S+S=BFF (n.r. - best friends forever)”.

Părinţii fetiţei au fost amendaţi de poliţişti cu 500 de lei

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu Adrian Tudor a declarat, marţi, pentru News.ro că, în urma incidentului, în perioada următoare va fi montat un sistem de monitorizare a operelor din Complexul Brâncuşi. "Noi în momentul de faţă lucrăm la un sistem de monitorizare a operelor, ce va fi legat la Poliţia Locală şi la noi, la Centrul Brâncuşi. Ca soluţie tehnică am stabilit să fie montat un sistem de perimetrizare care să ne avertizeze când cineva se apropie de opere, în funcţie de distanţa pe care o setăm noi şi astfel vor fi avertizaţi cei de la Poliţia Locală că cineva a pătruns în perimetru. De asemenea, există şi posibilitatea montării de panouri prin care să se interzică atingerea operelor, dar toate măsurile trebuie discutate cu cei de la Ministerul Culturii", a precizat Adrian Tudor.

Li se va întocmi și dosar penal pentru distrugere

El a mai spus că municipalitatea va trimite Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj documentele de la Poliţa Locală Târgu Jiu şi va depune şi o plângere penală pentru distrugere. "Este zgâriat lacul protector al Coloanei. E greu de crezut că s-a ajuns la fontă. Asta ne mai linişteşte puţin. S-a aplicat amenda maximă, de 500 lei, şi se va face dosar penal pentru distrugere, noi transmitem toate documentele spre Poliţie. Sperăm astfel, prin fermitatea noastră, să nu se mai întâmple astfel de lucruri. Este frapant faptul că după incident, după ce mi-au explicat poliţiştii locali, că mama fetiţei era indignată că nu e un panou amplasat pe care să se menţionat faptul că este interzisă scrierea pe operele de artă", a mai spus Adrian Tudor.

Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub irinel columbeanu  monica gabor mr pink png
dani otil si razvan simion
cub vica blochina png
anca turcasiu si loredana groza jpg
Michael Klein, Facebook jpg
cub mircea bravo png
Diana și Charles jpg
image
image
image
image
image
image
Diana și Charles jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
foto1  Vila cluj jpg