Amenzi mari în două piețe cunoscute din București! Unde au fost găsite ouă fără marcaje și multe alte nereguli înainte de Paște

Ultima actualizare:

Comisarii ANPC au făcut controale în Piața Crângași, din București, dar și în Piața Drumul Taberei. În Săptămâna Patimilor, au fost găsite ouă fără marcaje, dar și multe alte nereguli. În total, au fost aplicate amenzi de peste 800.000 de lei. 

Comisarii ANPC au găsit la vânzare ouă fără marcaje Foto: ANPC
Comisarii ANPC au găsit la vânzare ouă fără marcaje Foto: ANPC

Care este valoarea totală a amenzilor

Potrivit ANPC, comisari din cadrul CRPCR Bucureşti-Ilfov, CRPCR Sud Muntenia au făcut, marţi, 134 de acţiuni de control pentru a verifica respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor la societăţile din Piaţa Crângaşi şi Piaţa Drumul Taberei (Moghioroş).

S-au aplicat amenzi în valoare de 823.000 de lei, şi 40 de avertismente, fiind emise 35 de invitaţii. De asemenea, au fost oprite de la comercializare produse în valoare totală de 83.890,89 lei şi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 25 de operatori economici, iar pentru unul s-a propus închiderea temporară până la şase luni.

Comisarii ANPC au găsit ouă fără marcaje

Comisarii au constatat că se vindeau produse ambalate fără elemente de identificare, ouă fără marcaj, fructe cu modificări, marfa era expusă în mod neigienic, produse de patiserie fără a fi acoperite, preparate din carne pentru care operatorul economic nu deţinea autorizaţie sanitar-veterinară, produse de panificaţie fără data limită de consum ori ţinute în navete uzate şi murdare, în apropierea ustensilelor de curăţenie și peşte congelat fără etichete, cu arsuri de gheaţă.

Printre neregulile constatate s-au numărat şi lipsa verificării metrologice, lipsa informaţiilor pe produse, lipsa documentelor pentru marfă, vitrine frigorifice neigienizate, chiar cu acumulări de praf şi lichid, culturi de mucegai şi insecte moarte, paviment deteriorat, tavan cu infiltraţii, cuptoare şi ustensile murdare.

10.000 de lei pentru Administrația Pieței Crângași

La rândul său, Administraţia Pieţei Crângaşi a fost amendată cu 10.000 de lei pentru condiţiile igienico-sanitare (paviment alei circulaţie în piaţă de legume fructe cu porţiuni lipsă, neigienizat, tavan cu infiltratii, tomberoane murdare, neigienizate etc).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net