Amenzi pe bandă rulantă în calea trenului. Reguli de circulație în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

image
Polițiștii au făcut razie la trecerile de cale feratăFoto: IGPR

A fost razie în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Polițiștii de la transporturi din toate județele au acționat pentru prevenirea accidentelor produse la barieră, din cauza șoferilor grăbiți și au dat amenzi pe bandă rulantă.

Graba și neatenția șoferilor sau a pietonilor, dar şi lipsa barierelor şi a locurilor de trecere peste șinele de cale ferată duc la accidente de cele mai multe ori mortale.

În România se moare pe capete pe calea ferată

România ocupă locul patru în Uniunea Europeană după numărul de accidente cu morți și răniți pe calea ferată, potrivit Oficiului european de statistică.

În 2018, cele mai multe accidente feroviare din UE au avut loc în Germania (302), Polonia (275), Ungaria (162) şi România (132), iar cele mai puţine în Luxemburg (2) şi Irlanda (6). Din păcate, și la numărul celor care au murit suntem printre primele cinci state din UE.

În Polonia au murit cei mai mulți oameni în accidente feroviare - 195, urmată de Germania - 128, Ungaria - 93, Italia - 73, România - 60, dintre care 17 la trecere de nivel Franța, cu 58.  Și situația nu s-a îmbunătățit de atunci. Dimpotrivă! Astfel că 317 polițiști de la Transporturi, sub coordonarea IGPR, au făcut razie în zona a 262 de treceri la nivel cu calea ferată din mai multe zone ale țării. Au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, dintre care 293 de sancțiuni la regimul rutier, au reținut 27 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare și au întocmit un dosar penal. Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

  • La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar;
  • Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune;

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

- barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

- semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;

- întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoare sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
ROMANIA Handbal Portarita jpg
coronavirus
image
image
image
image
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Declic Ministrul Mediului
ajutor incalzire bani calorifer jpeg
calendar ortodox 2022 02 octombrie Sfinții Mucenici Ciprian și Iustina png
telefon mobil jpg