Amenzi pe bandă rulantă în calea trenului. Reguli de circulație în zona trecerilor la nivel cu calea ferată

Ultima actualizare:

    Polițiștii au făcut razie la trecerile de cale feratăFoto: IGPR
Polițiștii au făcut razie la trecerile de cale feratăFoto: IGPR

A fost razie în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Polițiștii de la transporturi din toate județele au acționat pentru prevenirea accidentelor produse la barieră, din cauza șoferilor grăbiți și au dat amenzi pe bandă rulantă.

Graba și neatenția șoferilor sau a pietonilor, dar şi lipsa barierelor şi a locurilor de trecere peste șinele de cale ferată duc la accidente de cele mai multe ori mortale.

În România se moare pe capete pe calea ferată

România ocupă locul patru în Uniunea Europeană după numărul de accidente cu morți și răniți pe calea ferată, potrivit Oficiului european de statistică.

În 2018, cele mai multe accidente feroviare din UE au avut loc în Germania (302), Polonia (275), Ungaria (162) şi România (132), iar cele mai puţine în Luxemburg (2) şi Irlanda (6). Din păcate, și la numărul celor care au murit suntem printre primele cinci state din UE.

În Polonia au murit cei mai mulți oameni în accidente feroviare - 195, urmată de Germania - 128, Ungaria - 93, Italia - 73, România - 60, dintre care 17 la trecere de nivel Franța, cu 58.  Și situația nu s-a îmbunătățit de atunci. Dimpotrivă! Astfel că 317 polițiști de la Transporturi, sub coordonarea IGPR, au făcut razie în zona a 262 de treceri la nivel cu calea ferată din mai multe zone ale țării. Au fost aplicate 344 de sancțiuni contravenționale, dintre care 293 de sancțiuni la regimul rutier, au reținut 27 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare și au întocmit un dosar penal. Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

  • La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă și să se asigure că nu se apropie un vehicul feroviar;
  • Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate și semnalele luminoase și sonore nu funcționează, iar semnalul cu lumina albă intermitentă cu cadența lentă este în funcțiune;

Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:

- barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;

- semnalul cu lumini roșii și/sau semnalul sonor sunt în funcțiune;

- întâlnește indicatorul „Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere”, „Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere” sau „Oprire”.

Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate fără a trece de indicatoare sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net