Anchetă după ce subiectele la examenul de BAC de miercuri au apărut pe o reţea socială. Un bărbat de 27 de ani este suspectat


    Foto: Arhivă personală
Foto: Arhivă personală

Poliţiştii doljeni au deschis o anchetă după ce subiectele de la examenul de bacalaureat de miercuri au apărut pe o reţea socială, iar în urma cercetărilor au stabilit că un bărbat de 27 de ani este cel care le-ar fi fotografiat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi miercuri, de către reprezentanţii unei instituţii de învăţământ din Craiova, cu privire la faptul ca pe o reţea socială au fost publicate subiectele la o disciplină înainte de finalizarea probei susţinută în data de 18 august, la un liceu din Craiova.

„Poliţiştii au efectuat verificări şi au stabilit că în dimineaţa zilei de 18 august ar fi fost postate două fotografii pe o reţea de socializare cu subiectele susţinute la o disciplină de concurs.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un tânăr de 27 de ani, din comuna Cernăteşti, bănuit ca ar fi fotografiat subiectele”, se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru divulgarea de informaţii nepublice şi continuă cercetările în acest caz. Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că a existat o tentativă de fraudare la examenul de Bacalaureat, în cinci şcoli din cinci judeţe, unde elevii au încercat să trişeze la proba de profil. El a adăugat că aceşti candidaţi au fost identificaţi şi vor fi eliminaţi din examen.

Ministrul Educaţiei a mai spus că subiectele au apărut pe internet, fiind pozate de elevii din sala de clasă, iar aceşti candidaţi nu vor mai avea dreptul să participe la examenul respectiv. El a precizat că este vorba de cinci săli de curs din cinci licee din mai multe judeţe, Brăila, Braşov, Gorj şi Dolj, informează news.ro.

cub anamaria prodan png
cub horoscop 1 gif
foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
masina culita jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
shutterstock 2211785457 jpg
dorobantu mana jpg
shutterstock 450568075 jpg
GYORPLUSZ jpg
7538113 jpg
image
image
image
image
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg