Andreea Marin și Teo Trandafir, victime într-un dosar DIICOT

Ultima actualizare:

Ce au în comun Teo Trandafir și Andreea Marin în afară de cariera imensă în televiziune? Sunt printre VIP-urile de a căror notorietate s-au folosit patru tineri din Neamț, care au creat conturi false prin care cereau bani în numele vedetelor. Procesul suspecților va începe în curând la Tribunalul Neamț.

Andreea Marin este martor în proces, deși a dat declarație ca persoană vătămată. Foto: Mediafax
Andreea Marin este martor în proces, deși a dat declarație ca persoană vătămată. Foto: Mediafax

Nu rata să citești și: Andreea Marin, superbă într-o rochie roz, la braţul iubitului

Click! a mai prezentat cazuri de înșelătorie online și furturi de identitate cu numele vedetelor de televiziune, ultimul articol pe această temă avându-l în centru pe Alexandru Constantin (35 de ani), cunoscutul prezentator al știrilor de la România TV.

Interesant de citit și: Andreea Marin elucidează misterul! S-a căsătorit sau nu cu Adrian Brâncoveanu? „E o poveste...”

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, au finalizat zilele trecute un ”altfel” de dosar de înșelăciune. Potrivit monitorulsv.ro, în această speță, patru inculpați, printre care trei frați, au creat campanii umanitare inventate, promovate pe rețele de socializare prin intermediul unor conturi false.

Iată și: Imagine de colecție cu două Andree! Esca și Marin s-au transformat în „Îngerii lui Charlie”

Practic, este vorba de un grup infracțional organizat care a păcălit numeroase persoane să trimită suspecților sume de bani, obținând astfel beneficii materiale. Pe lista personalităților de a căror imagine și notorietate s-au folosit infractorii cap de listă sunt Andreea Marin și Teo Trandafir.

Vezi și: Andreea Marin i-a adus un omagiu mamei! Povestea impresionantă a genții purtate de divă

Faptele de furt de identitate au avut loc potrivit anchetatorilor în perioada 2015-2016. Cine sunt membrii grupării? Potrivit sursei citate este vorba de Iulian Vlad Lăcătuş, în vârstă de 28 de ani, Alexandru Ovidiu Lăcătuş, de 29 de ani, Valentin Lăcătuş, în vârstă de 24 de ani, fraţi, şi Constantin Cătălin Negru, în vârstă de 29 de ani, toţi din Neamţ.

Mai citește și: Andreea Marin, declarație siropoasă despre iubitul ei. A rupt Instagramul cu imaginile astea!

Cele două realizatoare de televiziune au fost deja audiate de procurori. Potrivit documentelor din anchetă consultate de sursa citată, cele două vedete vor avea situații diferite în proces. În timp ce Teo Trandafir a ales să aibă calitatea de parte vătămată în dosar, Andreea Marin a dat declarații ca persoană vătămată, dar a rămas în dosar doar cu calitatea de martor.

De văzut: Andreea Marin, poză rară cu fiul lui Ștefan Bănică! Ce gest a făcut «Zâna» pentru Radu

Ce a declarat Andreea Marin despre acest caz

„Mă bucur foarte mult de câte ori văd că dreptatea este de partea oamenilor cinstiți, nu se întâmplă întotdeauna, din păcate! Oameni care înșeală alți oameni există în continuare și mulți dintre ei sunt liberi să o facă dar în cazul acesta, când numele meu a fost folosit pentru a ademeni alți oameni și a le deschide buzunarul în mod necinstit, mă bucur să văd că au fost descoperiți făptașii.

Nu pot să spun decât că niciodată Andreea Marin nu ar cere pe internet, pe Facebook, în mesaje personale, bani altor oameni. Orice campanie pe care am organizat-o a fost publică, pe contul meu, cu apeluri clare și transparență. Niciodată nu se va întâmpla în felul acesta și oamenii trebuie să fie atenți atunci când răspund chiar și cu dragă inimă unui apel.

Să îl verifice pur și simplu!", a fost declarația dată de Andreea Marin pentru ziarul Click! în acest caz. La rândul ei, Teo Trandafir a ales să nu vorbească despre speță, lăsând justiția să își facă datoria.

Uite și: Membru CNA, fost coleg cu Teo Trandafir: «Au scos-o de pe post, nu mai făcea audiență»

 Ce spun procurorii DIICOT Suceava

”Inculpații au creat, fără drept, în rețeaua electronică Facebook conturi fictive pe numele vedetelor TV, postând fotografii reale ale acestora, alături de informații personale (reale sau fabricate) care prin natura lor au cauzat prejudicii morale și de integritate, afectând imaginea și credibilitatea vedetelor în fața publicului, public care în prezent se poate manifesta neîncrezător în cazul  derulării unor campanii umanitare autentice pe care acestea le-ar putea organiza”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT Suceava

Mai poți vedea și galerii foto impresionante: Vedete din România care au devenit de nerecunoscut după ce au slăbit

Câți români au păcălit suspecții

Anchetatorii au descoperit inițial, că în acest caz de furt de identitate au fost păcălite 273 de persoane care le-au transmis celor patru, prin diferite metode, aproape 35.000 de dolari.

Oamenii credeau că ajută familii nevoiaşe, în urma apelurilor făcute de Andreea Marin sau Teo Trandafir, însă în realitate vorbeau pe reţeaua de socializare cu tinerii amintiţi mai sus. În final, când dosarul a fost trimis spre judecată și-au menținut plângerile din dosar doar 80 de victime, care s-au constituit părți civile sau vătămate.

Mai vezi și: Bella Santiago, eliminată din proiectul Kanal D! Ce s-a întâmplat între artistă și Teo Trandafir?

 Cum acționau suspecții

Strategia grupării includea mai mulţi paşi: după ce creau conturile false cu numele unor persoane publice suspecții abordau online diverse persoane şi le întrebau dacă nu vor să ajute oameni nevoiaşi, de regulă copii. Nu era vorba despre orice cazuri, ci de situații care au fost prezentate în cadrul unor emisiuni TV şi erau de notorietate.

Apoi, așa-zisa „vedetă” de pe contul fals, se scuza că a trimis din greşeală mesajul, în realitate vrând să-l trimită altcuiva. Totuși, își anunța disponibilitatea de a vorbi despre caz dacă persoana cu care dialoga dorea să ajute. Pentru cine pica în capcană şi era bucuros că se întreţine pe Facebook cu o vedetă, pasul trei consta în oferirea de detalii cu privire la cazul umanitar.

Ups: Motivul pentru care emisiunea lui Teo Trandafir «dispare» o perioadă de la Kanal D

Cei care erau impresionaţi de ”poveste” erau îndrumaţi cum să trimită banii. Toți cei patru suspecți au fost abandonați de mici de părinți și au fost dați în plasament, dezvoltând o oră foarte puternică față de sistem.

Procesul celor patru se va desfășura la Tribunalul Neamț dar încă nu au fost stabilită o dată pentru judecarea cauzei. Suspecții vor fi judecați pentru comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals informatic în formă continuată și înșelăciune în formă continuată.

Poți citi și: Teo Trandafir a ajuns la spital. Mihai Mitoșeru a fost tot timpul alături de ea. «N-am să uit niciodată»

Pățania lui Alexandru Constantin

Printr-un furt de identitate a trecut și Alexandru Constantin, prezentatorul știrilor România TV. Vedeta de la România TV a povestit, în exclusivitate pentru Click!, prin ce coșmar a trecut recent din cauza hoților de identitate. Știristul de la România TV a fost victima unor escroci care au trucat mai multe fotografii cu el, inclusiv o serie de acte, furându-i identitatea, pentru a solicita bani în numele său.

Iată și: Alexandru Constantin, victima hoților online!

Una dintre imagini, cu Alexandru pe un pat de spital, cu perfuzii și cu chipul răvășit de boală părea extrem de reală, semn că autorii nu sunt novici și au lucrat din greu pentru ca totul să pară cât mai real. Din fericire, Alexandru a aflat în timp util despre escrocheria care folosește identitatea sa și a anunțat autoritățile

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net