Anunț extrem de important pentru milioane de români! Când va crește salariul minim pe economie la 1000 de euro

În cadrul ședinței de plen a Parlamentului de joi, 15 iunie, noul premier al României, Marcel Ciolacu, a anunțat Gurvernul vrea să stimuleze munca în țară, așa că salariu minim pe economie ar urma să ajungă la 500 de euro net, apoi, din 2025, 1000 de euro.

Marcel Ciolacu promite bani mai mulți pentru români / foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu promite bani mai mulți pentru români / foto: Inquam Photos / George Călin

Salariul minim crește la 500 de euro în prima fază?

Mai mult decât atât, potrivit programului de guvernare, noul Executiv își propune ca într-un viitor, teoretic apropiat, să oprească creșterea prețurile la alimentele de bază, care în ultima vreme s-au scumpit exagerat de mult.

„Vom veni cu un program curajos pentru a stopa creșterea prețurilor la alimentele de bază. Și vom lovi fără milă în toți cei care cred că se pot îmbogăți prin speculă pe spatele și suferința românilor. Vom stimula munca și vom încuraja românii să rămână în țară.

Avem un program prin care vom reduce treptat impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii. În paralel, vom demara discuțiile cu sindicatele și patronatele pentru creșterea consistentă a salariului minim.

Sunt măsuri normale pentru ca, la sfârșitul mandatului acestui guvern, orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Iar la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la 1.000 de euro net”, a declarat Marcel Ciolacu în ședința de plen de astăzi.

Ciolacu confirmă declarațiile lui Marius Budăi legate de pensii

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că pensiile vor crește, dar s-a ferit să ofere și un termen pentru că, spune el, nu vrea ca seniorii României să primească promisiuni din partea Guvernului, care ulterior să nu fie respectate. Informațiile au fost conformate și de premierul desemnat, Marcel Ciolacu.

„În paralel, trebuie să avem grijă de seniorii noștri. Creșterea pensiilor va fi pentru mine literă de lege.

Și avertizez foarte clar că voi fi dușmanul de moarte al tuturor celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinții noștri - după o viață de muncă - sunt asistați sociali. Sau că pensia este pomană.

Ca viitor prim-ministru, voi continua să fiu alături de românii cu venituri mici. (...) Vom avea o creștere economică sănătoasă, vom crea locuri de muncă și vom crește exporturile.

Avem 250 de miliarde de lei pregătiți pentru investiții în următorii doi ani. Bani cu care vrem să sprijinim toate companiile care produc în România.

În plus, în perioada următoare, fondurile europene trebuie să fie motorul acestei economii", a spus joi premierul desemnat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net