Arabii au venit după mioarele noastre! Karakul de Botoşani, o delicatesă

Ultima actualizare:

    Oficiali din Qatar, gata să bată palma cu crescători români de ovineFoto: "Adevărul"
Oficiali din Qatar, gata să bată palma cu crescători români de ovineFoto: "Adevărul"

Avem oi mai multe, mândre şi cornute! Ahmad Khalaf, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Golful Persic, a venit joi la Botoşani pentru a vedea oile româneşti. Ţările arabe, în general, sunt interesate de exporturi masive de ovine din România. Rasa Karakulul de Botoşani, în special, este o delicatesă râvnită de arabi.

Musafir din Qatar la Staţiunea de Cercetare în domeniul ovinelor şi caprinelor Popăuţi din judeţul Botoşani! Ahmad Khalaf, un “greu” din industria alimentară a Golfului Persic, a fost trimis de Guvernul din Qatar pentru a prospecta piaţa ovinelor din nordul Moldovei, cu precădere zona Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi.  Omul de afaceri arab este interesat de exporturi massive de ovine, de peste 50.000 de capete, în ţările arabe.

Şefii Staţiunii de Cercetare Popăuţi spun că atât din punct de vedere calitativ, dar şi din punct de vedere cantitativ, nordul Moldovei e gata să satisfacă toate cererile pieţei arabe. Mai mult decât atât aceştia sunt convinşi că arabii vor fi gata să încheie contracte. ”Noi suntem pregătiţi, avem miei de livrat în cantităţi destul de mari, marfă bună şi cred că ne putem ridica la standardele dumnealor”, spune Traian Atanasiu, directorul Staţiunii de cercetare. Botoşaniul are un as în mânecă în ceea ce priveşte intrarea pe piaţa arabă datorită rasei predominante, karakul de Botoşani. Această rasă, inventată practic la Botoşani, prin încrucişări cu oile karakul din Uzbekistan, este foarte căutată în lumea arabă.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net