Aşa arată ultimul drum al Reginei Ana

Ultima actualizare:

     Sicriul cu trupul neînsufleţit  al Reginei Ana a stat două zile  în Sala Tronului din Palatul RegalFoto: David Muntean
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a stat două zile în Sala Tronului din Palatul RegalFoto: David Muntean

Ultimul drum al Reginei Ana începe, astăzi, la ora 11.30, când cortegiul funerar va pleca spre Curtea de Argeş, locul în care Majestatea Sa va fi înmormântată. Click! vă prezintă traseul cortegiului, dar şi restricţiile rutiere instituite în Capitală.

ORA 10.55. După două zile în care sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana s-a aflat în Sala Tronului din Palatul Regal, acesta va fi scos astăzi pe catafalc în Piaţa Palatului, pentru ca oamenii să poată participa la slujba religioasă.LA ORA 11.30, sicriul va fi aşezat în maşina mortuară.

ÎNTRE 11.35 ŞI 12.00. Cortegiul funerar va merge cu viteză redusă pe traseul Piaţa Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. De aici, cortegiul se va îndrepta spre Curtea de Argeş, pe vechiul drum, întrucât legea nu permite tranzitarea autostrăzilor în astfel de situaţii.ÎNTRE 12.00 ŞI 14.45. Cortegiul va parcurge traseul Mogoşoaia-Buftea-Titu-Găeşti-Topoloveni-Piteşti-Bascov-Curtea de Argeş.  LA ORA 15.00, va avea loc slujba de înmormântare în Pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeş. Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.DE LA 15.00 LA 15.50, în faţa Noii Catedrale va avea loc prima parte a slujbei.DE LA 15.50 LA 16.10, se va desfăşura ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală. Slujba va fi oficiată de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeşului.Poliţia Rutieră a instituit restricţii pentru desfăşurarea funeraliilor. Astfel, traficul va fi restricţionat în Capitală după cum urmează:ÎNTRE 08.00 ŞI 14.00, pe Calea Victoriei, între Piaţa Victoriei şi Str. Ion Câmpineanu, precum şi pe străzile care acced în acest tronson, gradual în funcţie de numărul participanţilor.DE LA 11.30, pe sensul de deplasare a cortegiului funerar: Str. Dem. I. Dobrescu – Bd. Gh. Magheru – Bd. Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Mareşal C-tin Prezan – Arcul de Triumf – Bd. Alexandru Constantinescu – Bd. Ion Mihalache – Calea Griviţei – Şos. Chitila – D.N. 7, unde se va intra pe raza Judeţului Ilfov.

Construcţia catedralei  nu este încă finalizată
Construcţia catedralei nu este încă finalizată

Înmormântată în noua catedrală de la Curtea de Argeş

Acesta este traseul  pe care îl va urma  cortegiul funerar
Acesta este traseul pe care îl va urma cortegiul funerar

Regina Ana va fi înmormântată în Necropola Regală a noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş, a cărei piatră de temelie a fost pusă în 10 mai 2009. În biserica Mănăstirii Curtea de Argeş se află mormintele Regelui Carol I şi Reginei Elisabeta, între care se află o cutiuţă pirogravată, cu osemintele micuţei Prinţese Maria, dar şi mormintele Regelui Ferdinand şi Reginei Maria.În testamentul scris şi iscălit de Carol I, regele îşi exprima dorinţa ca trupul său să fie îngropat „lângă biserica Curţii de Argeş, reclădită de mine, şi care poate deveni mormântul dinastiei române”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net