Atenție, bucureșteni! Riscați 5000 de lei amendă dacă mergeți în parc și faceți această greșeală

Autoritățile din București atrag atenția că persoanele care se plimbă prin parc și fac o mică greșeală, pot lua amenzi de până la 5000 de lei.

Greșeala care te poate costa scump
Greșeala care te poate costa scump

Așadar, Primăria Sectorului 6 le transmite, pe Facebook, locuitorilor Capitalei că hrănirea porumbeilor ar putea să îi coste foarte scump.

„Nu mai hrăniți porumbeii! Prin acțiunile voastre nu faceți un bine, ba dimpotrivă! Se distruge mediul înconjurător, apare riscul de îmbolnăvire și, nu în ultimul rând, este afectat procesul natural de procurare al hranei de către păsări.

Nu mai spunem că în majoritatea cazurilor li se dă drept “mâncare” celebra pâine procesată, care este lipsită de nutrienţii necesari dietei lor și mai mult îi înfometează!

Poliția Locală Sector 6 a început o campanie de informare la nivelul asociațiilor de locatari, cu scopul ca președinții și administratorii de blocuri să ia la cunoștință responsabilitățile ce le revin locatarilor și sancțiunile ce pot fi date celor care hrănesc porumbeii.

Dacă nu se respectă condițiile civilizate de trai la comun, iar grădina și perimetrul blocului continuă să fie pline de găinaț, resturi de pâine și alte tipuri de deșeuri, obligații pe care inclusiv asociațiile de proprietari le au, polițiștii vor da amenzi!

Agenții din cadrul Serviciului Proximitate au fost la câteva astfel de cazuri în cartierul Giuleşti, la granița cu Crângaşi. Au primit mai multe sesizări din partea unor cetățeni de bună credință, care nu mai suportă mizeria provocată de porumbeii hrăniți chiar de vecinii lor!

Pe strada George Vâlsan, în spatele blocurilor, oamenii sunt nevoiți să-și spele mașinile o dată la câteva zile. Intrarea în scara de bloc, vopsită pe cheltuiala asociației, arată ca de parcă cineva ar fi stropit-o intenționat cu dejecții provenite de la porumbei! Peste tot numai mizerie, inclusiv în grădinile de bloc. Evident că nici iarba nu are cum să crească în astfel de condiții”, se arată în postare.

Ornitologii spun că hrănirea porumbeilor nu este necesară

În postare se mai precizează și faptul că ornitologii spun că hrănirea porumbeilor nu este necesară: „ La fel și cu trotuarele din zonă, din loc în loc alte “opere de artă” lăsate în urmă de aceste păsări. De altfel, președinții de bloc cu care s-a vorbit au spus că femeile de la curățenie se chinuie în fiecare zi să spele mizeria lăsată în urmă de porumbei.

Ornitologii atrag atenția că hrănirea porumbeilor nu este necesară. Sunt perfect capabili să-și procure hrană chiar și pe timpul iernii.

Nu în ultimul rând, resturile care rămân în urma lor atrag șoareci, șobolani, purtători de diverse boli transmisibile la om. Chiar și porumbeii pot fi purtători și ne pot îmbolnăvi de diverse bacterii sau ciuperci precum salmonella, histoplasmoza sau chlamydia, psitacoza!

Reamintim că astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice.

Așadar, facem apel la bunul simț și la responsabilitate: Nu mai hrăniți porumbeii, în caz contrar vom fi nevoiți să vă amendăm!”, scriu reprezentanții Primăriei Sectorului 6 pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
medicamente jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
statie metrou jpg 2 jpg
555 (9) jpg
marea unire png
bord masina jpg
Job jpg
vas toaleta jpg
femeie la volan   soferita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net