Aten╚Ťie la ro╚Öiile ÔÇŁcu mo╚ŤÔÇŁ! Con╚Ťin chimicale periculoase

image
Speciali╚Ötii avertizeaz─â c─â ro╚Öiile cu ÔÇŁmo╚ŤÔÇŁ con╚Ťin chimicale ├«n exces

Ro┼čiile cu ÔÇŁmo╚ŤÔÇŁ sunt poreferate de copii pentru aspectul lor! ├Äns─â cercet─âtorii ├«n legumicultur─â avertizeaz─â c─â tomatele cu ┼úuguiate sunt periculoase pentru organism. Ei sus┼úin c─â pentru acest tip de ro┼čie se folosesc ├«n exces erbicide sau substan┼úe de coacere for┼úat─â, ce pot duce la cancer.

Substan┼úele folosite pentru cre┼čtere sau pentru ├«ndep─ârtarea d─âun─âtorilor produc o acumulare a toxinelor ├«n extremitatea ro┼čiei, scrie fitness-nutritie.ro.

Aceste substan┼úe sunt periculoase at├ót pentru plant─â, c├ót ┼či pentru mediu, dar ├«n special pentru om. Nu ├«nt├ómpl─âtor o parte dintre substan┼úe au fost scoase de pe lista oficial─â ┼či nu mai au dreptul de a fi comercializate pe teritoriul Rom├óniei.

ÔÇŁMo╚ŤulÔÇŁ ro╚Öiei este o malforma╚Ťie ap─ârut─â ├«n urma utiliz─ârii ├«n exces a urm─âtoarelor substan╚Ťe:

Ethrel ÔÇô stimulent de coacere (ilegal ├«n Rom├ónia);

2.4-D ÔÇô stimulent ╚Öi pesticid de tip hormonal.

La hibrizii de tomate cump─âra┼úi din import sunt aduse modific─âri genetice pentru ca ro┼čiile s─â reziste mai mult timp. Substan┼úele folosite pentru cre┼čtere sau ├«ndep─ârtarea d─âun─âtorilor produc o acumulare a toxinelor ├«n extremitatea fructului.

ÔÇ×Se folosesc stimulen╚Ťi ├«n legumicultur─â. M─â g├óndesc la Ethrel, care este avizat pentru pomicultur─â, ├«ns─â pentru legumicultur─â nu este avizat pentru c─â se folose╚Öte ├«n concentra╚Ťii foarte mari pentru a-╚Öi face efectulÔÇŁ, a declarat Costel V├ón─âtoru ÔÇô cercet─âtor ├«n cadrul Sta╚Ťiunii de cercetare legumicol─â Buz─âu, pentru stiridebuzau.ro.

FotoJet (3) jpg
stefan banica paparazzi8 jpg
foto2 parintii romanca egipt png
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
ana morodan vanatai6 png
alergie jpeg
grup de prieteni
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg
image
image
image
image
turisti la paris la turnul eiffel jpeg
al kuweit canicula epa efe (4) jpg
lauren nava croaziera secrete (1) jpg
Ce este bine s─â faci pe timp de canicul─â  Reguli de aur de la speciali┼čti jpeg
copil apa jpg
1 zahar shutterstock 1649448835 jpg jpeg