Atenţie: pastile periculoase făcute la o fabrică din Buzău cu ingrediente chinezești. Pot cauza boli grave!

Din primul laborator de steroizi din România, descoperit recent de DIICOT, un milion de euro au făcut profit traficanții. E vorba despre fabrica de la Bacău, unde poliţiştii au găsit materie primă pentru un milion de doze. Fabrica a livrat un an de zile pastile și prafuri în sălile de fitness, însă acestea ar putea provoca boli grave, spun specialiștii. 

Steroizii erau cumpărați de antrenorii de fitness Foto: Pixabay.com
Steroizii erau cumpărați de antrenorii de fitness Foto: Pixabay.com

Materia primă era adusă din China

Şeful contrabandiştilor era un tânăr din Republica Moldova, absolvent al Facultăţii de Farmacie de peste Prut, spun poliţiştii, scrie Observatornews.ro. 

Materia primă venea din China. Ajungea prin servicii de curierat în Bacău şi era transformată în substanţe care cresc rezistenţa la efort şi masa musculară. Prin firme de curierat, erau vândute în România şi mai multe ţări din Uniunea Europeană.

Substanțele anabolizante erau cumpărate de către antrenorii de fitness și vândute mai apoi către clienții din sălile de sport. 

Avere impresionantă la traficanți

După 37 de percheziţii în România şi Republica Moldova, procurorii au găsit în locuinţele suspecţilor peste 80 de mii de comprimate, flacoane şi fiole cu anabolizante. Plus o avere impresionantă: opt ceasuri de lux, cinci limuzine, şi sume mari de bani. 

Ce boli pot provoca steroizii cumpărați de pe piața neagră

La toate nivelurile se poate vorbi de un risc, începând cu cel cardiovascular, unde riscul este cel mai mare, abuzul de steroizi anabolizanţi poate conduce la hipertensiune arterială, la oprirea muşchiului inimii, la riscul crescut de infarct de miocard. Faptul că se secretă testosteron conduce în timp la scăderea producţiei de spermatozoizi, scade fertilitatea, se ajunge la probleme de potenţă", a declarat nutriționistul Șerban Damian.

România, a doua țară din lume ca număr de culturiști suspendați pentru dopaj

Anul trecut, Federația Română de Culturism și Fitness a fost în mijlocul unui scandal uriaș, după ce s-a aflat că la nivelul acestui sport, România este pe locul 2 în lume la numărul de performeri suspendați pentru dopaj.

Nu mai puțin de 24 de culturiști români se află în această situație, țara noastră fiind depășită în clasament doar de Coreea de Sud, care are 30 de sportivi suspendați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net