Aten╚Ťie, rom├óni! Caloriferele trebuie s─â aib─â montate repartitoare de c─âldur─â cel t├órziu la 31 decembrie 2021

image
Cine nu are repartitor de c─âldur─â la calorifer va fi amendat de la 1 ianuarie 2022 Foto: adev─ârul.ro

Ve╚Öti proaste pentru rom├óni! ├Än afar─â de stresul facturilor la ├«nc─âlzire sau de absen╚Ťa agentului termic, rom├ónii care folosesc sistemul de ├«nc─âlzire centralizat mai au o problem─â. P├ón─â la 31 decembrie 2021, to╚Ťi trebuie s─â aib─â repartitoare de costuri la calorifere, altfel vor fi amenda╚Ťi. Legea a fost promulgat─â ├«n iulie de pre╚Öedintele Rom├óniei, Klaus Iohannis

Obligativitatea mont─ârii contoarelor de c─âldur─â la nivelul fiec─ârui apartament, p├ón─â la sf├ór┼čitul lunii decembrie 2021, este prev─âzut─â de Legea nr. 196/2021, care modific─â printre altele, Legea nr. 121/2014 privind eficien┼úa energetic─â. Sunt vizate doar spa┼úiile racordate la sistemul de alimentare centralizat─â cu energie termic─â, nu ┼či cele ├«nc─âlzite cu ajutorul centralelor de apartament. Montarea contoarelor sau, dup─â caz, a repartitoarelor va fi obligatorie indiferent c─â este vorba de apartamente de locuit sau spa┼úii cu alt─â destina┼úie (de exemplu, sediu de firm─â sau magazin). ├Än prezent, ├«n Capital─â exist─â aproximativ 550.000 de apartamente unde ar trebui montate repartitoare ╚Öi potrivit exper╚Ťilor, 35 la sut─â dintre apartamente au montate repartitoare

Ce spune legea care instituie obligativitatea mont─ârii repartitoarelor

Art.VI (5) - În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2021 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire și apă caldă la nivelul fiecărui apartament.

Art.45 (3) - Constituie contraven╚Ťii (...) ╚Öi se sanc╚Ťioneaz─â cu amend─â de la 500 lei la 1.000 lei nerespectarea termenului limit─â privind montarea de c─âtre proprietari/locatari a repartitoarelor de costuri.  

Legea care prevedea c─â apartamentele trebuie s─â aib─â contoare individuale de c─âldur─â a mai ajuns la promulgare ┼či ├«n 2018. ├Äns─â pre┼čedintele a trimis-o iar─â┼či ├«n parlament, pentru c─â a considerat c─â oamenii pot fi obliga┼úi s─â foloseasc─â o singur─â metod─â de ├«nc─âlzire. Potrivit stirilekanald.ro, montarea unui repartitor pentru c─âldur─â cost─â ├«ntre 70 ╚Öi 100 de lei. ├Än func╚Ťie de num─ârul de camere, este nevoie de mai multe dispozitive, c├óte unul pentru fiecare calorifer. Dup─â montarea acestora se pl─âte┼čte, ├«n fiecare lun─â, o tax─â de citire, care difer─â ├«n func┼úie de firma care ofer─â serviciul. 

Citi╚Ťi ╚Öi

Ai renunţat la repartitoare? Iată cât vei plăti pentru căldură!

Cum să pui repartitoarele ca să ai întreţinerea mică la iarnă

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
foto 1   Cristina Spatar JPG
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn