Aterizare de urgență pe Aeroportul Henri Coandă, după ce comandantul a trimis semnalul SOS

Ultima actualizare:

    Un avion al companiei Wizz Air a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă
Un avion al companiei Wizz Air a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă

În seara de vineri, 25 ianuarie, un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Henri Coandă, după ce comandantul aeronavei a anunțat semnalul MayDay la ora 20.13. Avionul se deplasa pe ruta Catania-București atunci când comandantul a folosit expresia utilizată la nivel internațional pentru a semnala o situație de pericol extrem.

Pe aeroport s-a format în scurt timp după semnal dispozitivul standard, potrivit procedurii în vigoare, pompierii și echipajele de urgență fiind pregătite să intervină în cazul în care ar fi fost nevoie. Din fericire, avionul a aterizat, fără a întâmpina alte probleme, la ora 20.37, potrivit Companiei Naționale de Aeroporturi București. Reprezentanții Wizz Air au anunțat, în jurul orei 22.00. că situația este sub control. 

"Aeronava care opera zborul Wizz Air W6 3152 de la Catania la București Otopeni a afișat mai multe mesaje de atenționare în timpul zborului. Conform procedurilor de siguranță comandantul zborului a declarat Mayday și a solicitat prioritate pentru aterizarea imediată pe aeroportul din București unde a fost întâmpinat de echipe medicale și de pompieri, în concordanță cu procedura standard. Aeronava a aterizat în siguranță la ora locală 20:37 și a fost tractată la locul de garare unde pasagerii au fost debarcați. Tehnicienii vor verifica aeronava pentru a identifica și elimina cauzele mesajelor. Echipajul a acționat conform procedurilor de siguranță în condițiile în care siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor a fost și va fi întotdeaună prioritatea Wizz Air", au declarat pentru Click! reprezentanții companiei aeriene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
carte pexels jpg
bani jpg
gaina wendy (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net