Au aflat de ce avem migrene!

Ultima actualizare:
Rezultatele studiului indica locul unde vasele de sânge se înfundă și apare migrena
Rezultatele studiului indica locul unde vasele de sânge se înfundă și apare migrena

Zeci de mii de persoane au participat la un studiu despre cauza migrenelor. Rezultatele au fost publicate în revista Nature Genetics și îi va ajuta pe cercetători să trateze afecţiunea.

Migrena esteo boală care poate  distruge ritmul normal de viaţă al unei persoane. Simptomele includ dureri puternice de cap, de obicei pe o parte a craniului, greaţă, stări de vomă, sensibilitate la lumină şi sunet.

Există multe ipoteze despre cauzele care pot declanșa maladia: genetice, anumite alimente, lipsa somnului, schimbările hormonale, problemele neurologice şi altele.

Iată că a fost realizat un studiu de către Headache Genetics Consortium (IHGC), și se pare că a fost descoperită ”locul” de unde începe boala. Cercetătorii afirmă că circulaţia sanguină joacă un rol foarte important, în special opturarea (înfundarea) unor vase de sânge din creier putând cauza migrene, scrie bigthink.com.

După dezbateri îndelungate, s-a discutat dacă migrena este cauzată de probleme neurologice sau vasculare. Studiul publicat în revista Nature Genetics îi va ajuta pe cercetători să trateze afecţiunea.


    Rezultatele studiului indica locul unde vasele de sânge se înfundă și apare migrenasursa: bigthink.com
Rezultatele studiului indica locul unde vasele de sânge se înfundă și apare migrenasursa: bigthink.com

59.674 persoane care sufereau de migrene şi 316.078 persoane care nu aveau migrene au participat la investigaţie. Participanţii din 12 ţări diferite au luat parte la studiile anterioare, când le-a fost scanat ADN-ul şi genomul.

Cercetătorii au identificat 38 de specii de gene legate de migrenă, 28 dintre ele nefiind asociate cu această afecţiune până acum. Aceste gene au fost puse în legătură cu alte forme de boli, toate având cauze vasculare.

Datorită acestor noi informații, cercetătorii pot dezvolta noi medicamente, majoritatea pentru ,,reglarea fluxului vascular'', a declarat John-Anker Zwart, membru IHGC, citat de bigthink.com.

image
image
image
image
image
image
Dinu Săraru Fopto Mediafax Toni Salabasev jpeg
pacific insula istock jpg
sofer pexels jpg
Dinu Sararu lansare carte Adela Marculescu jpg
bataie publica1 jpg
oameni mormant navalnii jpg
primele femei agent de circulatie din romania colaj facebook jpg
2 croissant jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net