Au rezervat mielul «pe caiet» încă de la Revelion
A început nebunia cumpărăturilor pentru Paşte. Însă, au fost şi români prevăzători care au arvunit carnea de miel încă de la Revelion. Şi Internetul este asaltat cu oferte de mioare de vânzare.
Se apropie Paştele şi a început goana după produsele specifice acestei sărbători. Însă, sunt persoane care s-au asigurat că pe masă vor avea ceea ce este mai important: carnea de miel.
Imediat după Anul Nou, un proprietar de fermă din Braşov s-a trezit asaltat de persoane care au vrut să facă rezervări pentru miei. Clienţii lui sunt gurmanzi care ţin la eticheta eco. Nu vor carnea din măcelarii sau din galantarele magazinelor, ci în viu şi pe alese. Şerban Costel deţine o pensiune agroturistică în comuna Tărlungeni din judeţul Braşov. În imediata apropiere a pensiunii are o fermă. Printre alte orătănii din ogradă, creşte şi oi.
”Mieii, oile, dar şi restul animalelor din fermă sunt hrănite numai cu fân cosit manual, lucernă fără pic de îngrăşăminte artificiale. Am început să fac lista cu rezervările pentru mieii de Paşte din data de 2 ianuarie, imediat după Anul Nou. Şi gata, i-am dat pe toţi!”, a declarat Şerban Costel. Pentru că în puţine ferme se cresc animalele bio şi cererea este mare.Dacă acum mieii cântăresc în jur de 8-10 kg, până de Paşte greutatea lor se va dubla. Din fermă vor pleca la preţul de 15-17 lei/kg. În pieţele braşovene, în locurile special amenajate , vânzarea cărnii de miel va începe săptămâna următoare.