Avertisment de ultimă oră de la meteorologi. Ploi torențiale, grindină și vânt puternic

Meteorologii au emis o avertizare de ultimă oră care vizează cea mai mare parte a ţării.  Astfel, pe parcursul zilei de joi, 30 mai, potrivit unei informări meteorologice vremea va fi instabilă, caracterizată de ploi sub formă de averse, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. Ploile vor fi însemnate cantitativ. 

Ploi torențiale și vânt puternic

Ploi torențiale în mare parte din țară.
Ploi torențiale în mare parte din țară.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 20:00, va ploua în cea mai mare parte a ţării. Vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15 - 25 litri/mp şi pe alocuri de peste 40 litri/mp.

Prognoza de ultima oră vizează și Capitala. Și aici, vremea va fi în general instabilă, joi, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse moderate cantitativ estimate la 10 - 15 litri/mp, are vor fi însoțite de descărcări electrice. De asemenea, este posibil grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în timpul ploilor.

Pe parcursul zilei temperaturaile vor fi destul de ridicate, maximă se va încadra  joi între 25 - 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12 - 14 grade Celsius.

Cod galben de ceață

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi dimineaţa, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă densă în localităţi din cinci judeţe situate în regiunea Moldovei, valabilă în orele următoare.

Astfel, până la ora 9:00, în zeci de localităţi din judeţele Bacău, Suceava şi Neamţ se va semnala local ceaţă care determină scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Ceaţa va persista până la aceeaşi oră şi în judeţele Iaşi şi Vaslui.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lajos kristof jpg
image
image
image
image
image
image
mamaia  jpg
pod bosfor jpg
nave marea neagra shutterstock 2216324863 jpg
punctul de pensie jpg
masini politie facebook jpg
cipru shutterstock jpg
meteo (1) jpg
lajos kristof jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net