Avocații Sorinei Pintea: «Este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare»

Ultima actualizare:

    Avocații Sorinei Pintea susțin că aceasta este victima unei înscenări, după ce a fost arestată preventiv pentru luare de mită Foto: Arhivă Click!
Avocații Sorinei Pintea susțin că aceasta este victima unei înscenări, după ce a fost arestată preventiv pentru luare de mită Foto: Arhivă Click!

La o zi după punerea în arest preventiv a Sorinei Pintea, avocații acesteia au emis un comunicat prin intermediul căruia doresc să sublinieze faptul că întreaga situație ar fi un complot, o înscenare la adresa fostului ministru al Sănătății.

În presă au apărut informații referitoare la cazul de luare de mită al Sorinei Pintea, fostul ministru al Sănătății, vehiculându-se că aceasta a fost prinsă luând două tranșe de sume de bani, în urma unui flagrant organizat de către procurorii DNA. 

Echipa de avocați a fostului ministru al Sănătății, care în prezent este în arest preventiv, au dat publicității un comunicat, duminică seara, 1 martie, în care explică faptul că la adresa clientei lor există doar un denunț, iar flagrantul despre care s-a vorbit nu s-a realizat, acesta fiind și motivul pentru care nu a fost încheiat un proces-verbal în acest sens. Ei susțin că Pintea este nevinovată și este „victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare”.

„Nu a existat un flagrant, acesta fiind motivul pentru care nu există un proces verbal încheiat în acest sens. Menționăm în mod expres că nu este vorba de achiziționarea de aparatură și/sau consumabile medicale având legătură cu epidemia de Coronavirus, fiind vorba despre un contract încheiat și derulat în 2019.Doamna Sorina Pintea nu se face vinovată de infracțiunea de care este acuzată, domnia sa nu a săvârșit vreo infracțiune și nu a pretins sume de bani, așa cum se susține. De altfel, doamna Sorina Pintea nu a avut atribuții în legătură cu încheierea sau executarea contractului de achiziție publică în raport de care sunt formulate acuzațiile.Doamna Sorina Pintea este victima unei înscenări și a unor jocuri politice murdare, dovadă suplimentară în acest sens fiind și gestul denunțătorului, extrem de atipic procedural, de a-i contacta fiul pentru a-i spune adevărul, și anume că, în realitate, banii nu erau  solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia”, se arată în comuncatul cu pricina. 

De asemenea, o dovadă suplimentară în acest sens, spun avocații, este și gestul denunțătorului, extrem de neobișnuit, de a-l contacta pe fiul Sorinei Pintea pentru a-i spune detalii din caz, și anume că, în realitate, banii nu erau solicitați pentru mama sa și nici predați ulterior acesteia. 

„Nici fiul doamnei Sorina Pintea și nici aceasta nu au formulat acuzații la adresa altor persoane, întrucât nu au cunoștință de fapte de natură penală, însă este evident, încă o dată, că informațiile denunțătorului C.M. sunt false și nefondate”, spun avocații, potrivit Digi 24. 

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net