Bani aruncați în vânt. Au dat 180.000 de euro pe un sistem de vot pe care nu-l folosesc


    Consilierii au preferat să voteze prin ridicarea mâinii, în loc să folosească sistemul electronic
Consilierii au preferat să voteze prin ridicarea mâinii, în loc să folosească sistemul electronic

Bătaie de joc pe bani publici, în Consiliul General al Capitalei. După ce au aprobat alocarea a 180.000 de euro pentru cumpărarea unui sistem inteligent de vot, cu scanarea retinei și a amprentei digitale, consilierii generali au refuzat să-l folosească fiindcă e „diavolesc”.

Din martie 2014, sala de consiliu a Primăriei Capitalei a fost dotată cu un sistem de vot electronic, de ultimă generație, care permitea consilierilor să-și exprime intenția de vot. Sistemul avea însă o „bubă”, peste care cei 55 de „parlamentari” ai orașului nu au putut trece: le cerea amprenta la fiecare vot, fapt considerat inacceptabil de către mai mult de jumătate dintre ei. La momentul supunerii la vot a proiectului de achiziționare a acestui sistem doar 26 de consilieri au fost pentru aprobarea lui. Ceilalți s-au opus ori s-au obținut. Proiectul a fost aprobat, banii au fost alocați și cheltuiți, fără ca cineva să-și pună problema dacă opozanții lui îl vor folosi vreodată.

Așa s-a ajuns în situația în care aparatura cumpărată a zăcut mai bine de un an nefolosită. Primarul general Sorin Oprescu a fost surprins de decizia consilierilor și a afirmat că nu înțelege opoziția acestora. Ca să dreagă busuiocul și ca să scape de vechea metodă de votare a proiectelor de hotărâre (prin ridicarea mâinii), consilierii generali au propus modificarea sistemului pentru a permite votul cu ajutorul cartelelor magnetice (ca în Parlamentul României). Ceea ce s-a și întâmplat, căci noul sistem a fost folosit pentru prima dată în ședința din 30 iulie 2015. Însă modificările aduse sistemului electronic de vot au costat Municipalitatea alți bani publici, ajungând în total la un milion de lei. În comparație, sistemul de vot cu cartelă din Camera Deputaților, instalat în 2009, a costat 755.000 de lei și e folosit de 387 de parlamentari, scrie hotnews.ro.

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr  la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
pantofi jpg
cub brigitte pastramă png
Mara G si Mario Mutu  jpg
Delta Dunării FOTO ARBDD jpg
Violul mutilează sufletul pe viaţă
image
image
image
image
Jim Parums si fiica jpg
Suporteri Qatar la Cupa Mondială de fotbal 2022 FOTO Profimedia jpg
image png
Salvamar Mamaia foto Primaria Constanta jpeg
bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
arsenie boca jpg