Bărbat din Sălaj, executat silit pentru o datorie de 1 leu. Ce sumă fabuloasă are de plătit

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un bărbat din Hida, județul Sibiu, s-a trezit că este executat silit pentru o datorie de care nici nu știa. Culmea, suma restantă la CEC Bank era de numai 1 leu, iar acum, în urma procedurilor de executare silită, are de plată aproape 5.000 de lei.

Pop Iosif, în vârstă de 66 de ani, a crezut că este ținta unei farse când s-a pomenit acasă cu executarea. Pentru că nu se știa dator nicăieri, bărbatul a aplelat la un prieten jurist care să-l lămurească. A rămas șocat când acesta i-a spus că, de fapt, totul este real și că acum trebuie să plăteacă 4.957 lei pentru infima sumă de 1 leu cu care figura ca dator, potrivit antena3.ro.

„Am primit un titlu de executare de la un executor de 4.957 de lei. M-am adresat la un prieten jurist și mi-a zis că am fost executat pentru 1 leu. După ce îmi revin din aceasta fantezie mă duc la CEC Bank să văd când și de unde datorez suma de 1 leu și în continuare ne vom mai distra.”, spune Pop Iosif.

Juristul la care a apelat sălăjeanul este și el contrariat de suma fabuloasă cerută în urma executării silite. „Pentru fabuloasa muncă prestată, domnul executor a cerut suma de 4.957 de lei. Fascinanta Românie, ne bucurăm că trăim aici.”, a precizat acesta.   

Ce spune CEC Bank    

„Am aflat din canalele mass-media de cazul unei executări silite pentru un debit de un leu. Pentru corecta informare a opiniei publice, creanța de un leu către bancă nu există și nu poate fi invocată pentru a justifica cheltuieli de executare silită.  

Mai mult, banca nu inițiază proceduri de executare silită pentru sume modice, tocmai pentru a preveni astfel de situații în care cheltuielile de executare exced sumei datorate. Suntem, așadar, în fața unei erori a executorului judecătoresc care, în mod greșit a menționat numele băncii, prejudiciindu-ne imaginea. Este o vorba de o cerere de executare silita prin care urmărește să-și recupereze propriile cheltuieli de executare, la care, din câte cunoaștem, a renunțat între timp.”, ne-a transmis Raluca Barbuneanu, manager Comunicare, Serviciu Comunicare Presa al CEC Bank. 

Citește și: 

Doru Todoruț, executat silit de fosta soție: „Mi-a luat toți banii din drepturile de autor”

Cum a fentat Cătălin Botezatu timp de 20 de ani o datorie la bancă. Designerul merge relaxat în vacanţe exotice, deşi executorii bat la uşă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
439200637 840468834788027 9054120070225781105 n jpg
familie fericita in natura jpg
gradina pixabay jpg
simona bucura oprescu ministrul muncii jpg
faina jpg
1 maioneza de post cu cartofi jpg jpeg
condimente jpg
hora bologna ciuleandra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net