Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta": "Singurul pompier al spitalului este în concediu de șase luni"

22 februarie 2021
article img
Managerul Institutului Marius Nasta a menționat că singurul pompier, angajat al spitalului, se află în concediu de șase luni

Managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, Beatrice Mahler, a declarat că unitatea sanitară are un singur pompier, iar acesta este în concediu de şase luni.

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul "Marius Nasta", unde erau internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat la unitatea medicală. Pacienţii, ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19, au fost transferaţi.

Luni dimineața, managerul Institutului "Marius Nasta" a declarat că unitatea sanitară dispune de un singur pompier, care se află în concediu de aproximativ șase luni. Pompierul a combinat concediile medicale cu cel de odihnă, spune managerul spitalului Marius Nasta. Ea a subliniat că este necesară o schimbare a legislației pentru ca acest lucru să nu mai fie posibil. 

"Aceste persoane sunt foarte greu de sancţionat. Este nevoie de o reevaluare în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni", a spus Mahler. Pe de altă parte, medicul a lăudat modul în care colegii săi au gestionat incidentul care s-a petrecut în seara de duminică, 21 februarie. "Angajaţii şi colegii mei s-au comportat exemplar, toţi din pavilionul Covid au intrat în zona roşie, adică 24 de persoane – personal medical, asistente, infirmiere, brancardieri", a încheiat Beatrice Mahler.