Bloc demolat dintr-o eroare la Giurgiu: “Şi dacă am greşit clădirea, ce?”

Ultima actualizare:

    Muncitorii au demolat din greşeală un bloc în Giurgiu. După ce au observat eroarea, au trecut la clădirea "bună"Foto: giurgiuveanul.ro
Muncitorii au demolat din greşeală un bloc în Giurgiu. După ce au observat eroarea, au trecut la clădirea "bună"Foto: giurgiuveanul.ro

Situaţie incredibilă în municipiul Giurgiu. O firmă care trebuia să demoleze un bloc aflat într-o stare jalnică a greşit clădirea.

Reprezentanţii Primăriei au observat eroarea abia după ce un sfert din imobil era dărâmat, informează TV Giurgiu. Când au văzut ce au făcut, muncitorii de la firma respectivă s-au mutat la blocul vecin, pentru care aveau autorizaţie de demolare. Este vorba de căminele C şi D din cartierul Istru, iar autorizaţia era pentru primul.

TV Giurgiu a încercat să stea cu reprezentaţii firmei REM-RO SRL din Bucureşti, vinovată pentru greşeală,  iar răspunsul primit a fost: “Care e treaba voastră? Şi dacă am greşit clădirea, ce?”

Primarul Nicolae Barbu a organizat marţi (5 august) o conferinţă de presă în care a explicat situaţia.

“Ei nu trebuiau să intre să demoleze, nu aveau ordinul de începere, au participat la licitaţie, au câştigat licitaţia, mai trebuiau să ia ordinul de începere al lucrărilor, ori ei, respectiv firma care a câştigat licitaţia, dintr-un exes de zel au venit şi au trimis constructorul acolo, iar cel care a fost acolo a trimis utilajul şi tot ce trebuia şi până a venit firma la Primărie să ia ordinul omul ăla a zis: «ăsta e blocul» şi «Dorel» s-a apucat de treabă, norocul a fost că eu am trecut în ziua aceea pe acolo”, a spus edilul.

Nicolae Barbu susţine că o comisie va evalua daunele, dar că, în opinia lui, şi căminul D va fi demolat. Acesta se află de zece ani în atenţia ANL, care a trimis adrese prin care arată că reparaţia şi întreţinerea costă 650 de euro pe metrul pătrat, în timp ce construcţia unuiu bloc nou ar ajunge la 328 de euro pe metrul pătrat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net