Brazi unici de Caucaz pentru Crăciun. Cât costă direct de la pepinierele din Prahova

image
Brazii de Caucaz, de la pepinierele din Prahova

Direcția Silvică Prahova a scos la vânzare 3.200 de brazi de Crăciun pentru anul acesta. Unii dintre ei sunt specii unice, cum sunt cei de Caucaz, care se pot cumpăra direct de la pepinierele din Prahova.

Zilele acestea, mai tot românul este interesat să-și cumpere un brad frumos, pe care să-l împodobească cu mult drag.

Cine vrea ceva mai deosebit poate face un drum până la rezervația din Sinaia, acolo unde cei de la Direcția Silvică Prahova au la vânzare tot felul de specii de brad. Unii de Caucaz, extrem de speciali.

Conform inventarului din toamnă, există 4.200 de bucăți. Bradul de Caucaz, denumit și bradul Nordmann, crește la altitudini de 900-2.200 m, în condiții climatice cu precipitații de peste 1.000 mm.

Din cauza restrângerii arealului speciei din timpul ultimei glaciațiuni, se mai găsește pe coasta de est și de sud a Mării Negre. Locul este ultimul „refugiu” al specei.

Bradul de Caucaz are o creștere mai lentă decât cel autohton. Este mai compact, piramidal și are acele de pe spate sunt argintii. ”Este un rășinos de o mare valoare peisagistică.

Ce este bradul de Caucaz

La ora actuală, brazii de Caucaz au o înălțime de 1-1,5 m și se află în pepinierele Câmpina, Doftana, Sinaia, Măneciu. Se vând cu balot de pământ  și costă 119 lei cu TVA.

image
Brazii argintii, o altă specie deosebită

Tot silvicultorii prahoveni cresc brazi argintii (200 bucăți) sau albi la Măneciu și Doftana. Cu tot cu balot de pământ se vând cu 178 lei cu TVA. Dar și autohtoni (32.000 bucăți).

Pomii de Crăciun au înălțimi ce variază între unu și zece metri.

Cât costă brazii din pepinierele din Prahova

”Brazii nu sunt tăiați din pădure, ci sunt produși în pepinierele proprii, în culturi specializate. Aceștia au vârste cuprinse între 8 și 20 de ani și au beneficiat de-a lungul timpului de numeroase lucrări de îngrijire (mobilizări, descopleșiri, administre de complexe, ciupirea mugurilor laterali, alte lucrări), în urma cărora au dobândit un port deosebit”, anunță reprezentanții Direcției Silvice Prahova.

Brazii costă între 30 de lei, la un metru, și 1.500 lei, dacă vorbim despre unul de zece metri. La cerere, aceștia pot fi livrați și cu balot de pământ sau în ghiveci, astfel că pot fi replantați.

Citește și: 

https://www.click.ro/entertainment/sfaturi/cum-se-impodobeste-perfect-bradul-de-craciun

https://www.click.ro/entertainment/sfaturi/cum-alegi-bradul-de-craciun-ca-sa-reziste-cat-mai-mult

borcea piscina JPG
IMG 0810 jpg
1 meghan kate jpg jpeg
ioana ginghina cu fiica jpg
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
andra maruta copii png
gianina corondan tb1000 jpg
lacul vidra PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 27 iunie sfantul cuvios samson primitorul de straini png
Neversea2019 0706 184002 9091 AH   WEB size  jpg
foto1 front medvedev epa efe jpg
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG