Cabinet medical din Neamț incendiat, iar doctorul a fost șantajat cu bani și pus să-și ceară scuze

Ultima actualizare:

    Oamenii legii i-au percheziționat locuința lui Vasile CireașăFoto: adevarul.ro
Oamenii legii i-au percheziționat locuința lui Vasile CireașăFoto: adevarul.ro

Şantaj bizar în Neamţ! Un bărbat a dat foc cabinetului unui stomatolog, iar acestuia i-a cerut bani şi l-a pus să-şi ceară scuze. Motivul? Oamenii legii nu l-au aflat încă, dar se pare că nu ar fi vorba despre vreun motiv profesional.

Un bărbat de 42 de ani a fost arestat, zilele trecute, pentru șantaj și distrugere prin incendiere. Acesta avea ceva de ”împărțit” cu un medic stomatolog în vârstă de 38 de ani, însă până acum nu se cunoaște ce anume. Cert e că șantajistul Vasile Cireașă, pentru a-l intimida pe medic, i-a incendiat cabinetul, cerându-i bani sau să redacteze un înscris prin care să-şi ceară scuze pentru „o greşeală” nespecificată. Altfel, o serie de informaţii incomode ar fi fost făcute publice, scrie adevarul.ro. 

Paguba, în valoare de 50.000 de lei    

Cabinetul medical al stomatologului se afă în comuna Podolei din județul Neamț. Acolo s-a deplasat și Vasile Cireașă, în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie, și a dat foc clădirii. Polițiștii spun că au ars mai multe bunuri din cabinet, pagubele fiind estimate la aproximativ 50.000 de lei.

Anterior incendierii, în perioada 12 ianuarie - 1 februarie, șantajistul ar fi pretins de la persoana vătămată diferite sume de bani, pentru a nu dezvălui anumite informaţii pe care le deţinea despre aceasta. Solicitările au fost făcute prin mesaje telefonice. „Din datele anchetei nu s-a stabilit în concret care au fost motivele, dar se pare că nu ar avea legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate“, a declarat, pentru Monitorul de Neamţ, procurorul Mihai Tanasă, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ. 

Pe 5 februarie, în urma unei percheziții domiciliare, în urma căreia au fost descoperite mai multe „bunuri cu valoare probatorie în cauză”, Vasile Cireașă a fost arestat pentru 30 de zile. 

Citește și: 

Casă de schimb valutar din Ploieşti, incendiată de un client nemulţumit. Înăuntru se aflau două femei

Şantaj sexual cu fotografii deocheate în Neamț. Femeie de 41 de ani, escrocată de un tânăr de 19 ani

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net