Când începe toamna astronomică. Cum ne afectează echinocțiul de toamnă


    În acest an, toamna astronomică va începe luni, 23 septembrie, la ora 10.50, când are loc echinocţiul de toamnăFOTO: Click!
În acest an, toamna astronomică va începe luni, 23 septembrie, la ora 10.50, când are loc echinocţiul de toamnăFOTO: Click!

A venit deja toamna calendaristică, temperaturile au coborât, iar copacii își pierd frunzele. Însă, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 10.50, când va începe toamna astronomică. Uite cum ne afectează!

În acest an, echinocţiul de toamnă are loc pe 23 septembrie, la ora 10.50. Acesta este momentul când soarele se va afla pe ecuatorul ceresc, iar ziua va fi aproximativ egală cu noaptea, conform astro-urseanu.ro.

Dacă în emisfera nordică începe toamna astronomică, în emisfera sudică a Pământului, data de 23 septembrie marchează începutul primăverii.

Începând de la această dată, durata zilelor va continua să scadă, iar cea a nopţilor să crească, până la solstiţiul de iarnă, din 21 decembrie când va începe din nou să crească.. Astrologic, momentul coincide cu intrarea Soarelui în zodia Balanţei, una de reconciliere. Semnul aduce un alt tip de energie, care ne ajuta să medităm la ceea ce s-a întâmplat până acum, scrie adevarul.ro.

Echinocțiul de toamnă, tradiții și obiceiuri

Legat de echinocțiul de toamnă, există o serie de tradiții și obiceiuri pe care mulți români le respectă cu sfințenie, ca să le meargă bine până la finele anului.

  • Agricultorii îi arată recunoștință lui Dumnezeu pentru recoltele lor. Țăranii duc la preot, la sfințit, plante, legume sau fructe folosite în scopuri vindecătoare. Plantele capătă puteri de alinare a durerilor sufletești și a bolilor trupești dacă sunt sfințite pe 23 septembrie. Spre exemplu, prunele sfințite vindecă copiii de bolile copilăriei precum rujeola sau varicela.
  • Atunci când țăranii văd că păsările încep să zboare în stoluri în țările calde e bine să arunce cu grâu peste gard. Această superstiție spune că înaripatele nu vor pleca flămânde și nu vor distruge recoltele de anul viitor.
  • Nu ai voie să strângi merele sau gutuile după această dată! Se spune că dacă strângi fructele după ziua cu echinocțiu nu vei avea spor la muncă tot anul.

Citește și:

O plimbare în parc îţi menţine copilul sănătos

Cele mai îndrăgite tradiţii pentru spor şi sănătate la sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci

zodii care sunt vampiri energetici jpg
cub mama theo rose carmen harra png
Brad Pitt (5) jpg
andreea esca 6 png
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
cub monica anghel png
andreea antonescu jpg
Horoscop dragoste webp
11 septembrie
Germania Japonia la Cupa Mondială de Fotbal 2022 din Qatar FOTO EPA EFE (3) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 2 decembrie sfantul prooroc avacum bizant sec xiv jpeg
cele mai frumoase polițiste 4 jpg
foto1 1 dec Foto Inquam Photos Octav Ganea (8)B jpg
FotoJet jpg
travel 778338 1920 jpg
Elom Agbegninou jpg