C├ónd se vor ├«ntoarce elevii la ╚Öcoal─â, cu prezen╚Ť─â fizic─â? Ministrul Educa╚Ťiei ofer─â un r─âspuns optimist

image
Sorin Cîmpeanu Sursă foto: Inquam Photos/George Călin

Ministrul Educa┼úiei, Sorin C├«mpeanu, a declarat mar┼úi seara c─â elevii ar putea s─â revin─â ├«n ┼čcoli cu prezen┼ú─â fizic─â la sf├ór┼čitul lunii mai, ├«nceputul lunii iunie, dac─â vor fi ├«ndeplinite anumite condi┼úii care ┼úin de respectarea regulilor de protec┼úie, de vaccinarea personalului din ├«nv─â┼ú─âm├ónt, testarea cu teste noninvazive, dar ┼či ├«nregistrarea unui trend descendent ├«n ceea ce prive┼čte infect─ârile cu noul coronavirus.

Sorin C├«mpeanu a oferit un interviu ├«n care a vorbit despre ├«ntoarcerea copiilor la ╚Öcoal─â, dar ╚Öi despre necesitatea introducerii testelor noninvazive. ├Äntrebat dac─â scenariul este acela ca dup─â vacan┼ú─â copiii s─â revin─â la ┼čcoal─â ├«n toat─â ┼úara, ministrul a r─âspuns: "Da, pentru asta este nevoie de ├«ndeplinirea a patru condi┼úii. Trei deja le avem. Le avem sau sunt ├«n curs de a le avea, pentru c─â testarea este o promisiune".

Sorin Cîmpeanu, despre necesitatea testelor noninvazive

El a afirmat c─â Ministerul Educa┼úiei va insista pentru ca testele noninvazive s─â fie folosite ├«n ┼čcoli. "Vom insista ├«n orice fel s─â se pun─â ├«n practic─â acest lucru ┼či sunt convins c─â primul-ministru atunci c├ónd a f─âcut aceast─â promisiune public─â a avut ├«n cap inclusiv acoperirea bugetar─â necesar─â achizi┼úiei acestor teste", a sus┼úinut reprezentantul Ministerului Educa┼úiei.Sorin C├«mpeanu este de p─ârere c─â acest an ┼čcolar se va ├«ncheia "mai bine" dec├ót precedentul. "Am reu┼čit, cum, necum, s─â ├«ncheiem anul ┼čcolar 2019-2020. ├Äl vom ├«ncheia ┼či pe acesta. Mai bine dec├ót pe cel de anul trecut", a ar─âtat demnitarul, potrivit Hotnews.ro.

Sorin C├«mpeanu este mul╚Ťumit de modalitatea ├«n care se desf─â╚Öoar─â campania de vaccinare ├«n r├óndul personalului din ├«nv─â╚Ť─âm├ónt. 

"Vaccinarea merge foarte bine. Avem 150.000 angaja┼úi vaccina┼úi acum, c├ónd vorbim, din ├«nv─â┼ú─âm├ónt. (...) P├ón─â la ├«nceputul lunii mai vom avea un num─âr mult mai mare (n.r. de angaja┼úi din educa┼úie vaccina┼úi). Mult peste jum─âtate din angaja┼úii din ├«nv─â┼ú─âm├ónt. Primul-ministru ┼či-a asumat public ├«n conferin┼ú─â de pres─â s─â spun─â c─â va sus┼úine testarea noninvaziv─â despre care am discutat. (...) Care s─â nu necesite personal medical, care s─â fie u┼čor de acceptat pentru p─ârin┼úi, care s─â fie chiar autoadministrabil─â de c─âtre copii. (...) Regulile de protec┼úie respectate, vaccinare, testare ┼či trend descendent va da ocazia Ministerului Educa┼úiei s─â vin─â cu argumente pentru deschiderea tuturor ┼čcolilor, nu dup─â scenariile verde, galben, ro┼ču, cu prezen┼ú─â fizic─â. Am avea ┼čansa ca aceste zile ├«n plus de vacan┼ú─â ├«n aprilie s─â se transforme ├«n zile de prezen┼ú─â fizic─â la sf├ór┼čit de mai, ├«nceput de iunie. Ceea ce este un mare c├ó┼čtig. Este un imens c├ó┼čtig", a declara Sorin C├«mpeanu. 

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
Screenshot 2022 06 28 at 19 48 24 png
BeFunky collage (35) jpg
FotoJet (5) jpg
5 front bac toata clasa jpg
teodora alex insula iubirii3 png
image
image
image
image
sfintii petru si pavel jpg
calendar ortodox 2021 29 iunie sfintii apostoli petru si pavel gabriel toma chituc jpeg
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a