Capitala intră în scenariul roșu, de la miezul nopții! Accesul în restaurante, doar cu certificatul verde

Ultima actualizare:

    Bucureștiul intră în scenariul roșuFoto: Pixabay
Bucureștiul intră în scenariul roșuFoto: Pixabay

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis, vineri, intrarea Capitalei în scenariul roşu, noile măsuri fiind aplicate din data de 25 septembrie, de la ora 00.00, a anunţat Florela-Antonela Ghiţă, suprefectul Capitalei.

Astfel, accesul în restaurante, cafenele în interior şi pe terase va fi făcută, începând de sâmbătă, la o capacitate de 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5.00 - 2.00, pe baza certificatului verde COVID-19.

De asemenea, „organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor publice sau private de cultură care administrează spaţii special destinate activităţilor cultural artistice în aer liber se pot realiza cu participarea a cel mult 1.000 de persoane pe scaune, cu asigurarea unei suprafeţe minime de 4 mp pentru fiecare persoană şi cu respectarea normelor de protecţie sanitară”, arată hotărârea CMBSU.

Totodată, „organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu un număr mai mare de 2.500 de spectatori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare”.

Este permisă organizarea de evenimente private - nunţi, botezuri - cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană. Participanţii trebuie să fie vaccinaţi cu schema completă, să aibă test PCR ssau antigen cu rezultat negativ sau să facă dovada trecerii prin boală.

Mai pe scurt, participarea în spații precum restaurante, cinematografe, săli de spectacole etc, este permisă doar pentru persoanele care se află în una dintre următoarele situaţii:

    a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

    b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

    c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

    d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

De asemenea, organizarea de evenimente, „procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al Secretariatului de Stat pentru Culte”. Incidenţa în Capitală este vineri de 3,77 la mia de locuitori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net