Cârnatul ăsta de 12 metri e, de fapt, un mic
E lung de 12 metri, cântăreşte 15 kilograme şi are milioane de calorii. Este cel mai mare mic perpelit în România şi a putut fi degustat ieri, în parcul Plumbuita din Capitală.
Zeci de bucureşteni s-au adunat ieri pe aleile parcului Plumbuita din Cartierul Colentina, pentru a asista la un spectacol pe cinste. Câţiva bucătari s-au întrecut în măiestrie şi au încins grătarul pentru un pariu ambiţios. S-au străduit să prepare un mic – gigant şi chiar au reuşit: aproximativ 15 kilograme de carne tocată au fost transformate într-un mic cât toate zilele.
“Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Ditamai cârnatul de mic! Dar este foarte gustos. Merge stins cu multă bere”, s-a amuzat Alexandru Voinea, un pensionar bucureştean în vârstă de 80 de ani. Primii vizitatori au putut gusta gratis din micul de 12 metri, dar la finalul evenimentului acesta a fost împărţit contra cost: 3 lei/100 de grame. (Călin Radu)