Cât vor avea de achitat pacienții care vor confort în spital

Ultima actualizare:

Cel mult 300 de lei pentru fiecare zi de spitalizare, începând cu 1 iulie, atât vor avea de achitat asiguraţii la sistemul asigurărilor sociale de sănătate. Mai exact, vorbim despre pacienții care vor să fie internaţi în saloane cu grad ridicat de confort, din cadrul spitalelor de stat în România, potrivit proiectului normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar, citat de economica.net.

300 de lei pe zi vor avea de achitat cei care-și doresc confort în spital. Foto: Shutterstock.
300 de lei pe zi vor avea de achitat cei care-și doresc confort în spital. Foto: Shutterstock.

300 de lei pe zi pentru condiții mai bune decât cele standard

Niciuna dintre unitățile sanitare de stat care au răspuns solicitării Economica.net nu percepe tarife mai mari sau egale cu 300 de lei pe zi pentru cazarea la cerere în condiţii mai bune decât cele standard.

Potrivit Economica.net, prețul de cazare în rezervă cu grad ridicat de confort în cadrul Spitalului Militar din Bucureşti este de 280 de lei pe zi. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara prețul de cazare în salon cu un pat care are confort ridicat e de 70 de lei pe zi, au spus șefii spitalelor.

Ce li se oferă pacienților în acești bani

În ceea ce priveşte cazarea într-un spital de stat, prin confort standard se înţelege salon cu minimum 3 paturi, grup sanitar propriu, cu respectarea normelor igienico-sanitare. Însă, fără dotări suplimentare: televizor, radio, telefon, frigider şi altele asemenea. În ceea ce priveşte masa, cea acordată la nivelul alocaţiei de hrană stabilite prin acte normative este prevăzută.

Însă, asiguraţii pot suporta, în cazul spitalizării continue, contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare şi/sau masă) cu grad ridicat de confort, peste confortul standard. Aceste servicii sunt acordate doar la cererea pacienților care și le doresc. 

Contravaloarea serviciilor hoteliere (cazare şi/sau masă) cu grad ridicat de confort se stabileşte de fiecare unitate sanitară furnizoare de servicii spitaliceşti, cu obligaţia asigurării accesului asiguraţilor la servicii medicale spitaliceşti acordate în condiţii hoteliere standard.

Contravaloarea serviciilor de cazare cu grad ridicat de confort nu poate depăși cuantumul de 300 de lei pe zi. Tariful pentru servicii de cazare nu se percepe pentru ziua externării”, reiese din proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru din sistemul sanitar, aplicabil din 1 iulie".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Gheorghe Ştefănescu este considerat cel mai mare mafiot al regimului comunist  A sfârşit împuşcat FOTO Adevărul jpg
gaura Antartica jpeg
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net