Caz rar în România: a făcut COVID de 3 ori în 6 luni

#Coronavirus 27 ianuarie 2022

Caz extrem de rar la Buz─âu. Un b─ârbat de 70 de ani, vaccinat, s-a infectat acum pentru a treia oar─â cu SARS-CoV-2. B─ârbatul este internat ├«n sec╚Ťia de Boli Infec╚Ťioase a Spitalului Jude╚Ťean, cu o form─â u╚Öoar─â.

medici spital covid jpeg

Primul episod de boal─â l-a avut ├«n august 2021, c├ónd ├«n Rom├ónia ├«nc─â circula varianta Alpha. A avut atunci o form─â u╚Öoar─â. A doua oar─â s-a infectat ├«n octombrie, ├«n plin val Delta, c├ónd a f─âcut o form─â medie de boal─â. ÔÇ×Probabil c─â acum este cu Omicron, pentru c─â are o form─â u╚Öoar─â, f─âr─â afectare pulmonar─â. Are o stare general─â bun─â, echilibratÔÇŁ, a declarat medicul Bogdan Micu pentru sansanews.ro.

B─âtr├ónul este ╚Öi vaccinat cu dou─â doze, administrate ├«ntre primul ╚Öi al doilea episod de boal─â. Cu toate acestea, se pare c─â anticorpii nu reu╚Öesc s─â-l protejeze de infectare, singura explica╚Ťie pe care o g─âsesc medicii fiind aceea c─â anticorpii dob├óndi╚Ťi nu sunt eficien╚Ťi ├«n lupta cu o tulpin─â nou─â. ÔÇ×Oamenii se reinfecteaz─â de obicei cu o alt─â tulpin─â ╚Öi anticorpii pe care i-au f─âcut pentru tulpina anterioar─â nu ofer─â protec╚Ťie pentru noua tulpin─âÔÇŁ, spune dr. Mogdan Micu.

Cazul pacientului este extrem de rar, dar, cu siguran╚Ť─â, nu unic. ╚śi al╚Ťi rom├óni probabil s-au infectat de mai multe ori ├«n ace╚Öti doi ani de pandemie, dar fie nu s-au testat oficial, fie nu au ╚Ötiut, av├ónd forme asimptomatice.

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
cub radu stefan banica png
carla s dreams bobonete 2 PNG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg