Caz rar în România: a făcut COVID de 3 ori în 6 luni

#Coronavirus

Caz extrem de rar la Buzău. Un bărbat de 70 de ani, vaccinat, s-a infectat acum pentru a treia oară cu SARS-CoV-2. Bărbatul este internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, cu o formă ușoară.

medici spital covid jpeg

Primul episod de boală l-a avut în august 2021, când în România încă circula varianta Alpha. A avut atunci o formă ușoară. A doua oară s-a infectat în octombrie, în plin val Delta, când a făcut o formă medie de boală. „Probabil că acum este cu Omicron, pentru că are o formă ușoară, fără afectare pulmonară. Are o stare generală bună, echilibrat”, a declarat medicul Bogdan Micu pentru sansanews.ro.

Bătrânul este și vaccinat cu două doze, administrate între primul și al doilea episod de boală. Cu toate acestea, se pare că anticorpii nu reușesc să-l protejeze de infectare, singura explicație pe care o găsesc medicii fiind aceea că anticorpii dobândiți nu sunt eficienți în lupta cu o tulpină nouă. „Oamenii se reinfectează de obicei cu o altă tulpină și anticorpii pe care i-au făcut pentru tulpina anterioară nu oferă protecție pentru noua tulpină”, spune dr. Mogdan Micu.

Cazul pacientului este extrem de rar, dar, cu siguranță, nu unic. Și alți români probabil s-au infectat de mai multe ori în acești doi ani de pandemie, dar fie nu s-au testat oficial, fie nu au știut, având forme asimptomatice.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net