Cazul celor 13 mor╚Ťi suspecte de la Sec╚Ťia ATI din Sibiu ia o nou─â turnur─â. Ce au decis procurorii

4 decembrie 2021
image
13 persoane bolnave de Covid au murit ├«n condi╚Ťii suspecte la Spitalul din Sibiufoto: Hepta

Anchetatorii au stabilit c─â cei 13 mor╚Ťi de la sec╚Ťia ATI a Spitalului Jude╚Ťean din Sibiu nu au fost uci╚Öi cu inten╚Ťie, ├«ns─â este posibil s─â fi fost uci╚Öi prin neglijen╚Ť─â. Autorit─â╚Ťile au deschis ╚Öi 13 dosare penale pentru ucidere din cupl─â. Ele vor fi mutate de la Parchetul de pe l├óng─â Tribunalul Sibiu la Parchetul de pe l├óng─â Judec─âtoria Sibiu, pentru c─â nu mai este vorba de omor calificat.

Anchetatorii au stabilit c─â ├«n cazul celor 13 mor╚Ťi de la sec╚Ťia Covid a Spitalului din Sibiu este vorba despre neglijen╚Ťa cadrelor medicale. Au fost audiate mai multe persoane ├«n acest caz, dar niciunul dintre cei deceda╚Ťi nu a fost supus unei autopsi, potrivit g├óndul.ro. Asta ├«nseamn─â c─â ├«nc─â nu se cunoa╚Öte cauza mor╚Ťii. Pentru asta, persoanele care au murit la spital ar trebui exhumate. 

ÔÇ×Din materialul probator administrat ├«n cauz─â nu a rezultat c─â pacien┼úii interna┼úi pe sec┼úia ATI COVID a Spitalului Clinic Jude┼úean de Urgen┼ú─â Sibiu au decedat ca urmare a unor ac┼úiuni s─âv├ór┼čite cu inten┼úie direct─â sau indirect─â de personalul medical al acestei institu┼úii.

├Äntruc├ót, din materialul probator administrat p├ón─â ├«n prezent, nu a fost exclus─â posibilitatea ca aceste decese s─â fi survenit ca urmare a unor neglijen┼úe medicale, prin ordonan┼úa din data de 02.12.2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe l├óng─â Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea ├«ncadr─ârii juridice a faptei sesizate din infrac┼úiunea de omor calificat, prev. ┼či ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p. ├«n infrac┼úiunile de ucidere din culp─â, prev. ┼či ped. de art. 192 al. 2 din C.p..

De asemenea, prin aceea╚Öi ordonan┼ú─â, s-a dispus disjungerea ┼či formarea unui num─âr de 13 dosare, c├óte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care ├«n cauz─â s-a formulat pl├óngere penal─â. ├Än dosarele noi formate se vor efectua cercet─âri sub aspectul s─âv├ór┼čirii infrac┼úiunii de ucidere din culp─â, conform competen┼úeiÔÇŁ, se arat─â ├«n comunicatul procurorilor.

├Än momentul de fa╚Ť─â, urm─ârirea penal─â este ├«nceput─â in rem ├«n urma pl├óngerilor a familor celor 13 pacien╚Ťi deceda╚Ťi la Spitalul din Sibiu.

Citește și

Primele amenzi dup─â scandalul pacien╚Ťilor seda╚Ťi ╚Öi lega╚Ťi de pat de la ATI Sibiu

Pacien╚Ťii Covid de la Spitalul din Sibiu ar fi fost seda╚Ťi ╚Öi lega╚Ťi de paturi

Pacien╚Ťii deceda╚Ťi aveau ├«ntre 40 ╚Öi 80 de ani. Cazul a fost f─âcut prima dat─â public ├«n martie anul acesta, dup─â ce un lucr─âtor la Sec╚Ťia de terapie intensiv─â a Spitalului a dezv─âluit c─â mai mult pacien╚Ťi Covid erau ╚Ťinu╚Ťi lega╚Ťi de paturi, aveau r─âni la m├óini din cauza fe╚Öelor ╚Öi erau seda╚Ťi cu Midazolam, Propofol ╚Öi Fentanyl, anestezice ╚Öi sedative extrem de puternice.

ÔÇŁPe un om cu insuficien╚Ť─â respiratorie dac─â ├«l sedezi, moare. Pentru c─â ├«n insuficien╚Ť─â respiratorie nu se d─â de dormit ╚Öi seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (ÔÇŽ) ╚śi eu am omor├ót oameni, pentru c─â am lucrat acolo. Chiar dac─â din toate puterile mele am ├«ncercat s─â fac totul s─â nu ├«ncarc acele seringi cu sedareÔÇŁ, a declarat sub anonimat cadrul medical pentru Turnul Sfatului.

florin calinescu png
anamaria prodan png
BeFunky collage (16) jpg
Cub Lauren╚Ťiu Reghecampf jpeg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
10 luca reghecampf si laurentiu reghecampf jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
nicolae ciuca 7540888 mediafax foto alexandru dobre jpeg
cracked screen phone 6137675 1920 jpg
X 5IWe83ul1Ur30GxxdlGA jpg
printesa charlene (6) jpg
pelerinajul la sarbatoarea sfantului cuvios dimitrie jpg
migranti jpg