Cazul ursului Arthur, ├«n aten╚Ťia Comisiei Europene: ÔÇ×Cercet─âm detaliile, urm─ârim cu mare aten╚ŤieÔÇŁ

11 mai 2021
image
Ursul Arthur era cel mai mare urs din românia și probabil din sud-estul EuropeiSursa foto: Agent Green

Comisia European─â s-a ar─âtat preocupat─â de cazul ursului Arthur. Comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevicius, a declarat luni (10 mai) c─â analizeaz─â acuza╚Ťiile care vin din partea unor ONG-uri potrivit c─ârora un prin╚Ť din Liechtenstein a ucis un urs de talie mare ├«n Rom├ónia ├«ntr-o partid─â de v├ón─âtoare de trofee care ar fi avut loc ├«ntr-o arie protejat─â.

Prin╚Ťul Emanuel von und zu Liechtenstein a venit ├«n Rom├ónia ├«n martie ╚Öi a ├«mpu╚Öcat un urs brun de 17 ani ├«ntr-o arie natural─â protejat─â, sub pretextul c─â avea o derogare, care ├«ns─â fusese dat─â ├«ns─â pentru eliminarea unui alt urs. 

ÔÇ×Serviciile mele cerceteaz─â detaliile acestui caz, pe care ├«l urm─ârim foarte atent. Am ├«ncredere c─â autorit─â╚Ťile rom├óne investigheaz─â acest incident ├«n cele mai mici detaliiÔÇŁ, a declarat comisiarul pentru mediu ├«n timpul unei audieri la Comitetul pentru mediu al Parlamentului European, potrivit Digi24.

Vara trecut─â, Comisia European─â a avertizat ├«n mod oficial Rom├ónia, ├«ntr-o etap─â preliminar─â a procedurii de infringement, c─â trebuie s─â se conformeze directivelor europene ├«n materie de mediu ╚Öi s─â prezinte planuri de conservare pentru ariile sale protejate. 

DNA, anchetă penală în cazul ursului Arthur

Procurorii DNA au început o anchetă in rem cu privire la împușcarea ursului Arthur, considerat cel mai mare urs din Europa. Procurorii DNA au suspiciuni privind fapte de abuz în serviciu cu obtinerea de foloase materiale pentru sine sau altul. Deocamdată dosarul nu vizează o persoană anume, procurorii au nevoie de timp pentru a aduna documente.

VEZI ╚śI: Imagini cu blana ursului Arthur, ├«ntr-o t─âb─âc─ârie din T├órgu Secuiesc. Ministrul Mediului: "Este fapt─â penal─â dac─â trofeul pleac─â din ┼úar─â"

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
maria dragomiroiu
image png
cristina siscanu 1 jpeg
cub radu stefan banica png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg